un angajat, prin sentinta trebuie sa plateasca pensie de intretinere copilului de 1/4 din veniturile nete, lucru cu care este de acord achiesand in timpul procesului. Fiica, pentru a evita (probabil) anumite cheltuieli de executare, trimite angajatorului alaturi de copia sentintei o cerere pentru plata lunara a pensiei conform sentintei.
Prin sentinta angajatorul nu este mentionat ca fiind tert poprit, ca atare fiica trebuie sa obtina executarea si respectiv poprirea in acest sens, insa - si aici intervine intrebarea mea - se poate ca angajatul sa intocmeasca un mandat special la notar prin care imputerniceste angajatorul sa ii retina 1/4? sau se considera retinere abuziva si ilegala cf cod pr civila?
va multumesc.
nu este o reținere abuzivă. există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă și dacă a făcut cerere pentru a vă fi oprită suma din salariu și angajatorul a fost de acord este în regulă. de ce sunteți nemulțumit, că nu ați plătit în plus și onorariul executorului judecătoresc?
:) va multumesc, pentru ca prin raspuns imi sustineti parerea.
Nu stiu daca s-a inteles gresit din redactarea mea, insa precizez ca eu reprezint angajatorul. Motivul pentru care angajatul nu poate sa vireze lunar suma de 1/4 este ca acesta este mereu in deplasare. Am vorbit la contabilitate si economista zice ca ea nu poate face retinerile decat daca primeste poprire prin executor. Eu am sugerat ca daca angajatul face procura speciala la notar, strict pentru retinere, se poate si ca este si legal, dat fiind faptul ca legea cere hotarare irevocabila si nu neaparat executare. Cum angajatul vrea dar nu are timp....