avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua, Vă rog să mă ajutați intr o speță ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua, Vă rog să mă ajutați intr o speță Executorul ...

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați intr o speță
Executorul judecatoresc este obligat să vireze cheltuieli de judecata puse poprire pe salariu persoanei în cauză?...in cat timp poate face acest lucru ?

La rândul lui angajatorul când are obligația de a i retine lunar salariatului 1/3 din poprire?
După 4 luni de zile am fost la executor și a spus că nu a încasat nimic...este posibil lucru asta?...să nu i se rețină din salar in nici o luna până acum?....nu prea înțeleg

Mulțumesc

E cazul să caute alt executor persoana care trebuie să primească banii?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
ionela11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 19:12, 15 Februarie 2023
Buna ziua, chletuielile de executare efectuate de creditor se distribuie de catre executor, creditorului din sumele de bani executate, in oridinea prevazute de lege, Angajatorul poate retine suma poprita salariatului, la instiintarea executorului, de buna-voie iar in cazul in care nu se conformeaza se poate cere prin instanta validarea popririi.
Trebuie sa discutati cu executorul si sa vedeti ce demersuri a facut si de ce nu s-a reusit executarea veniturilor salariale.
Mulțumesc

Să înțeleg că poate fi vina exclusiv a executorului ....poate angajatorul a virat banii dar executorul nu i a virat mai departe

Executorul spune că îi întârzie de la salarizare de la persoana care ar trebuii să i se rețină....dar poate atâtea luni să întârzie?...3 luni?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2023
ionela11, utilizator
Intrebati la executor, cereti-i acte, dovezi. Nicio executare nu este standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu o societate comerciala ce nu vireaza o treime din salarul unui angajat dupa ce se infiinteaza poprirea? marioaramuntean marioaramuntean Am infiintat o poprire la un debitor pentru amenzi la societatea unde lucreaza. Patronul societatii a virat o treime din salariul angajatului pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Urgent!! rocsy77 rocsy77 doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)