avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract sponsorizare semnat de un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract sponsorizare semnat de un minor

un minor are capacitatea de a semna un contract de sponsorizare (el beneficiaza de o suma de bani)? sau, altfel spus, de la ce varsta ar avea capacitatea de a semna un asemenea act juridic?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:03, 10 Septembrie 2009
otesani a scris:
un minor are capacitatea de a semna un contract de sponsorizare (el beneficiaza de o suma de bani)? sau, altfel spus, de la ce varsta ar avea capacitatea de a semna un asemenea act juridic?

Buna ziua,
Minorul nu are capacitatea de a semna nici un fel de acte.
varsta de majorat in Romania este de 18 ani.
Pentru minor, dreptul de reprezentare este al Tutorelui Legal sau al Autoritatii tutelare teritoriale, care pot semna acte in numele si pentru minor.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare catre un minor carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez de sotul meu si, ca nu mai facem partaj am vrea sa trecem casa proprietate comuna in proprietatea fiului nostru minor in varsta de 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unei masini pe numele unui minor vladutzvlad vladutzvlad am 17 ani, si vreau sa imi cumpar o masina, sa fac inscrierea pe numele meu. Se poate face inscrierea pe numele meu desi nu am 18 ani ??? (vezi toată discuția)
Vanzerea proprietatii unui minor daniela 37 daniela 37 AS DORI SA AFLU DACA SE POATE VINDE UN APARTAMENT PE CARE EU IN URMA CU 10 ANI L-AM CUMPARAT PE NUMELE FIICEI MELE INTRUCAT AVEAM PROBLEME DE SANATATE.ACUM AS ... (vezi toată discuția)