avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si partaj asupra unui imobil dobandit prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si partaj asupra unui imobil dobandit prin creditul Prima casa in 2011

Am dobandit imobilul in discutie impreuna cu sotul meu, fiind trecuti ambii pe contractul de vanzare cumparare, si aplicand impreuna pt creditul prima casa, el in calitate de titular credit, iar eu in calitate de coplatitor. Ca o anexa la contractul de credit s a constituit un contract garantie reala mobiliara (sotul fiind garant imprumutat,iar eu garant coproprietar, act semnat atat de mine cat di de sotul meu) iar garantia reala se constituie din depozitul de 425 euro, echivalentul a 3 rate de dobanda, depozit despre care se mentioneaza ca este in posesia bancii pana la stingerea tuturor obligatiilor izvorate din contractul de credit prima casa. In urma succesiunii dupa decedul sotului, am ajuns in punctul in care in urma efectuarii partajului intre mine si cumnata mea, sunt unica mostenitoare a imobilului cat si a tuturor obligatiilor de plata conform creditului contractat in 2011, insa in etapa de transferare a creditului de pe numele sotului, pe numele meu, banca imi cere sa depun din nou cei 425 euro, de care nu dispun, iar in opinia mea nu este normal, avand in vedere ca depozitul a fost constituit initial. Cum pot sa i determin sa foloseasca acelasi depozit? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ... ClaudiuNicola ClaudiuNicola Buna ziua, Cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ipotecar dupa divort? Avand in vedere ca actele de proprietate sunt modificate si eu nu ... (vezi toată discuția)
Arhiva electronica de garantii reale mobiliare aegrm robert25buc robert25buc Buna ziua, Va scriu in legatura cu o intrebare care ma macina in ultima perioada si careia nu ii gasesc un raspuns. In legatura cu Arhiva Electronica de ... (vezi toată discuția)