avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Accesul in curte+podet distruse dupa deszapezire!!!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Accesul in curte+podet distruse dupa deszapezire!!!

Va salut cu respect si sper un raspuns daca se poate urgent si cit mai detaliat despre cum sa procedez,cui sa ma adresez,cum sa rezolv!!
Speta mea consta in faptul ca de cca 2 ani mi-am construit accesul in curtea proprie din soseaua principala!! Asta incluzind platforma betonata+podet cu rigole de scurgere!!
Am facut aceasta lucrare dupa ce am consultat foarte mult internetul si discutind cu specialistii din domeniu. Se poate deduce clar ca mi-am dorit sa fac o lucrare cit mai durabila chiar daca investitia initiala m-a costat mai mult.Totul in ideea ca am o virsta si nu fac asta anual!!
Deci, nu m-am zgircit la materiale, respectind cele mai bune proportii in reteta de beton,respectiv beton pt platforme B350,plus armare mai mult decit suficienta cu fier beton si plasa sudata!!
Problema mea acum este ca timp de 2 ani credeam ca aceasta lucrare va fi fara sa exagerez faraonica,in sensul ca va dura fff mult,dar anul acesta mi s-au spulberat aceste credinte!! Mentionez ca eram chiar invidiat de comunitate pt strictetea cu care am lucrat.
Spre stupoarea mea,anul acesta am observat ca cimentul a inceput sa se macine sistematic. Simteam ca ceva nu e in regula dupa ce trecea masina de deszapezire pt ca pe asfaltul soselei raminea o pelicula alba,ciudat de intensa,care in alti ani nu era vizibila!!
Era destul de clar ca ceva nu e in regula,iar dupa ce s-a incalzit putin am constatat si degradarea cimentului! In plus,la fiecare trecere a masinilor de deszapezire,intr-o viteza fantastica,aruncind zapada pina pe garduri, am observat pe policarbonatul portilor de acces siroaie albe,pronuntate. Si ruginirea fierului portilor!!
In consecinta,am trimis un email catre Directia de Drumuri Suceava,cu poze elocvente,in care ceream prezenta la fata locului a unui specialist care sa constate neregulile. Dupa un timp s-a prezentat un domn, zicind ca e din partea directiei,si care a incercat sa evalueze,ba chiar facind citeva poze( cu o camera care nu prea dorea sa porneasca din cauza frigului)!! :)
Domnul respectiv a inceput cu niste teorii,cum ca ar fi trebuit sa cer nu stiu ce aprobari pt aceasta lucrare,ca din ce stie dumnealui se foloseste doar sare si nisip ca si in alti ani si ca in scurt timp voi primi un raspuns! Evident, s-a scurs mai bine de 1 saptamina si nu am primit nimic!!
Uimitor cum s-a potrivit sa vina fix dupa o ninsoare.:) In fine,am reusit sa dau zapada si sa-i arat in mare cam ce e degradat,dar totusi nu a putut vedea decit poate 25%!!!
Acum,vin catre dvoastra cu rugamintea sa-mi spuneti care sint reglementarile in vigoare privind speta mea, daca se face cineva raspunzator de aceasta degradare ( as vrea sa va spun ca dupa ce eu am facut sesizarea si oamenii au vazut specialistul la poarta mea,toata lumea cu acces din soseaua principala spune ca si lor li s-au degradat intrarile in curti si podetele), daca in cazul meu dar si al celor cu acces din sosea trebuie sa suportam sistematic degradarea betonului si daca sintem sortiti sa refacem intrarile periodic,ba chiar la 2-3 ani, daca firma de deszapezire are vreo raspundere, cine ar trebui sa verifice retetele de material folosite de firma de deszapezire, daca pot cere despagubiri, daca aceasta degradare e suportata de firma de asigurare( am gospodaria asigurata prin Groupama,inclusiv pt accidente in gospodarie),etc!!
Se poate invoca de Directia de Drumuri si firma de deszapezire ca sint lucrari de importanta nationala si ca sint absolvite de orice implicatii? Ma refer ca se face deszapezirea pt accesul salvarilor si altele, si ca inevitabil sint absolvite de despagubiri pt orice degradare a intrarilor in curti si podete!?
Personal si impreuna cu alti cetateni ne intrebam retoric daca vom fi nevoiti sa refacem intrarile in curti anual sau poate la 2 ani!! :)
Sintem siliti la asta doar pt ca avem proprietatile asezate la soseaua principala?
Mi s-a spus,printr-o ironie sora cu prostia ca imi trebuia aprobare pt lucrarea de acces din asfalt. :) Imediat se pune intrebarea daca toate gospodariile din tara asta care se gasesc in situatia mea au aprobari de construire! Ma mai intreb daca blochez drumul doar ca am turnat beton pina in asfalt? :) Oare nu suporta asfaltul atingerea betonului meu? :) Dar oare daca intre podet si asfalt puneam flori si mureau de la acele substante? Oare cineva se gindeste obiectiv ca eu de fapt mi-am asigurat intrarea in curte si locuinta peste sant prin construirea unui podet? E absolut firesc sa am acces in curte,cu lemne de foc,etc.Ba chiar pt o masina de salvare sau mortuara.
Toata lumea din tara asta cu acces din sosea care nu are aprobare sa toarne beton pina in asfalt trebuie sa infunde puscarii? Trebuie sa refaca lucrarea anual?
Ginditi-va ca eu peste sant,la podet am construit rigole de drenare. Eu deja ma gindesc ca dupa aceasta degradare se pot rupe la trecerea unei carute cu lemne sau a unei masini mici si pot interveni accidente grave!!
Aceastea fiind spuse in mare va rog sa ma lamuriti cu legislatia in vigoare,ce am de facut,cui pot cere despagubiri, daca firma de asigurari ma poate despagubi si daca firma de deszapezire se face in vreun fel responsabila!
Cu mult respect si stima!!

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:18, 16 Februarie 2017
Daca sint urme albe pe porti si garduri inseamna ca au folosit clorura de calciu care nu ar fi o solutie coroziva impotriva betonului.
Solutia utilizata la deszspezire nu trebuie sa aiba efecte negative asupra mediului.
Nu cred ca asigurarea va poate ajuta in acest caz dar puteti discuta cu asiguratorul.

marell a scris:




am gospodaria asigurata prin Groupama,inclusiv pt accidente in gospodarie),etc!!

daca firma de asigurari ma poate despagubi




Firma de asigurari nu va poate despagubi pentru simplul fapt ca nu aveti prevazut ca factor de risc asigurat si aspectul pe care il discutati
Pentru eventuala implicare a responsabilitatii directiei de drumuri sau si a celei de dezapezire,initial ar trebui sa detineti concluziile unei expertize care sa concluzioneze asupra compozitiei mixturii utilizate pentru deszapezire,daca formula utilizata respecta si se incadreaza in normative...or dv nu detineti nici proba si nici expertiza mixturii folosite
Autoritatile pot comunica oficial ca au fost respectate normele si in realitate din motive financiare sa fi fost utilizate alte componente care au generat neajunsurile precizate de dv


ynocentta a scris:

ar trebui sa detineti concluziile unei expertize care sa concluzioneze asupra compozitiei mixturii utilizate pentru deszapezire


In caz de litigiu deszapezitorul va putea prezenta o declaratie de conformitate si un buletin de analiza de la furnizor pentru solutia utilizata dar ce va prezenta @marell pentru reteta folosita la constructia podetului?
Pentru podet era obligatorie autorizatia de constructie, ca nu se respecta in alte parti nu conteaza, raspunderea este in conformitate cu prevederile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Turnat asfalt pe drum, nu mai pot sa ies in curte ardeleanu100 ardeleanu100 Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine; Am o casa la tara, langa drum,zilele trecute o venit randul sa refaca covorul asfaltic,toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Probleme trotuar JULIA59 JULIA59 In urma cu aproximativ 6 ani sa tunat asfalt pe trotuarul din fata casei.Stratul nou a fost aplicat peste stratul vechi rezultind ridicarea nivelului, ajungand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este articolul de lege care obliga proprietarul ... doru.nicolae61@gmail.com doru.nicolae61@gmail.com Buna ziua, care este articolul de lege care obliga proprietarul sa isi ingradeasca terenul si care este consecinta in cazul in care terenul nu este imprejmuit? ... (vezi toată discuția)