avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere credit

Buna ziua. Am luat un credit in anul 2007 in valoare de 8000€. Am platit timp de 2 ani dupa care nu am mai avut posibilitate. Pana acum 4 luni nu am primit nici o instiintare de la ei, acum 4 luni primind o scrisoare de la executor( eu nu eram in tara, doar m-a anuntat mama mea). Va rog sa imi spuneti ceva trebuie sa fac si daca nu cumva datoria ar fi trebuit prescrisa. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:59, 16 Februarie 2017
Fara a se vedea actele și întreaga situație juridica și de fapt nu va veți putea lamuri.
E posibil sa fie prescrisa dar trebuia sa depuneți contestație la executare și înțeleg ca ati ieșit din termen.

Era indicat ca atunci când ați primit înștiințarea ruda dvs. care a primit actele sa fi mers la avocat cu ele dar imediat pentru a se putea depune contestatia în termen legal.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Puteți face contestație la executare în 15 zile de la data primirii somației de la executor. Taxa de timbru este de 1000 lei. Puteți invoca intervenirea prescripției, dar aveți în vedere că termenul de prescripție curge în funcție de data la care banca a declarat exigibil creditul, de data la care a demarat executarea silită etc. Puteți invoca prescripția și o să decidă instanța în funcție de actele din dosar.
Verificați dacă somația primită este de la un executor (adică dacă este începută o executare silită) sau este o simplă somație trimisă se o firmă de recuperare (trimisă prin executor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit neplatit din 2007 radianachim radianachim in anul 2005 am incheiat un contract pentru un card de credit la eurolline in valoare de2000 ron ,din anul 2007 am intrat in inposibilitate de plata ,iar acum ... (vezi toată discuția)
Executare silita ancamois ancamois buna am primit acasa o instiintare de la firma de recuperari ca dosarul meu va fii trimis la departamentul juridic.ce inseamna asta?cand trebuie sa contest ... (vezi toată discuția)