avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau o solutie viabila...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau o solutie viabila...

buna ziua,
problema mea e urmatoarea:
sunt casatorita de 8 ani.inainte de casatorie,tatal meu mi-a oferit cadou apartamentul in care stau..dar l-a trecut pe numele mamei sa ma fereasca de pretentiile sotului la un evental divort.Ironia sortii face ca acum vreau sa divortez..tatal meu e decedat..iar mama sa ma santajeze ca daca divortez nu mai vad nimic din casa aia..cineva m-a sfatuit sa ma interesez ca se poate face un fel de act de mostenire in timpul casatoriei intre mine si mama fara ca sotul meu sa aiba vreun drept dupa..sau ma rog..as avea nevoie de orice sfat viabil..nu vreau sa pierd casa..e dreptul meu..
va mulutmesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 13:20, 11 Septembrie 2009
asa cum v-au spus si colegii mei, solutia difera , in functie de mai multe aspecte ale cauzei .
daca mai aveti frati/surori, si ei au dreptul la o cota-parte din acel imobil .
de asemenea, tb facuta succesiunea intrucat daca apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei /sau inainte de casatorie si mama dvs are dreptul la o cota-parte din imobil .
dupa dezbaterea succesiunii, mama dvs va poate dona cota sa parte .

tb avute in vedere mai multe aspecte, pt a sti clar cum stau lucrurile in situatia dvs .
Mama dvs va poate dona apartamentul, doar daca doreste s-o faca.Nu este obligata. Si donatiile sunt revocabile.Inteleg din prezentarea situatiei ca mama are ceva impotriva dvs?
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu bani de la parinti cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema. Vreau sa cumpar un apartament. Sunt casatorita. Banii pentru apartament provin in mare parte de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire gvrlmonica gvrlmonica Buna ziua, tatal meu a decedat in luna ianuarie anul acesta.In anul 1983 mama a divortat dar nu si-a schimbat numele,nu a depus la starea civila hotararea ... (vezi toată discuția)