avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trecere in proprietate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trecere in proprietate

Buna seara!
Sunt parte vatamata in proces penal, furt calificat.
Am facut act de mediere in care inculpatul renunta la drepturile de proprietate asupra unui imobil si terenul aferent plus ramane sa imi dea restul de prejudiciu in urmatori doi ani .
Actul de mediere nu a fost autentificat la notar.
Inculpatul NU mi a dat actele de proprietate in original ( nu prea stiu ce acte ar trebui exact...e o constructie noua, neterminata).
Instanta a dat o hotarare definitiva prin care IA ACT de mediere si ridica sechestru de pe imobil. Se poate face apel in zece zile de la comunicare .
Stadiul procesului: fond
Intrebarile mele:
1.cum intru in posesia imobilului efectiv , ce trebuie sa fac? Ce acte sa iau de la instanta?
2. Daca nu imi primesc restul de prejudiciu in urmatori doi ani cum scrie in actul de mediere cu ce act pot sa merg la un executor judecatoresc sa imi recuperez restul de la inculpat?
3. Actul de mediere in sine are putere de executare juridica?
4.prin faptul ca scrie ca instanta a luat act de mediere inseamna ca a consfintit medierea, e ca si autentificarea la notar ?
5. Apelul se face in 10 zile de la comunicare,( care comunicarea cea prin posta ? 10 zile lucratoare?)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Betterdays , utilizator 15:38, 17 Februarie 2017
Nimeni nu stie sa raspunda...pacat, credeam ca aici voi gasi ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere,trecere in proprietate Grigory Grigory Buna ziua, In urma medierii ( caz penal,furt) in care scria ca inculpatul imi da o casa ( proprietatea lui si a sotiei ) si restul d prejudiciu peste un an ( ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate mihalacheoana mihalacheoana La transferul de proprietate facut prin mediere este obligatorie efectuarea cadastrului sau se poate face si expertiza extra judiciara ? (vezi toată discuția)