avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare mostenire

Buna dragii mei

Care este pedeapsa acordata celui care vinde bunurile din mostenire, desi sunt si altii succesori care au aceleasi drepturi...stiu ca nu are voie dar care este sanctiunea? vezi cazul Ion Dolanescu
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 20:50, 10 Septembrie 2009
annajanette a scris:

eu intrebam ce sanctiune se aplica in cazul in care cum este cazul Dolanescu, amandoi fii aveau drepturi egale, Dolanescu avea 2000000 euro pe care unul din fii i-a ascuns spunand ca nu a gasit nimic, celalalt fiu avea si el dreptul, ce se intampla celui care a ascuns banii ca sanctiune?


Sanctiunea consta in aceea ca succesibilul care a dosit bunuri din succesiune va fi considerat acceptant pur si simplu (nu mai poate accepta sub beneficiu de inventar si nu mai poate renunta) dar nu va beneficia de cota parte din bunurile sustrase.

Completare:

Daca anterior dosirii a renuntat la succesiune, se pune problema savarsirii infractiunii de furt, deoarece prein renuntare este nimicita retroactiv calitatea sa de mostenitor si prin urmare nu poate invoca vreun drept asupra bunurilor dosite.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
themis, utilizator
Stimate Domn Themis

Este cel mai bun raspuns primit si la obiect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascunderea bunurilor succesorale SandaP SandaP Buna ziua, In urma decesului unei rude, s-au deschis succesiunea si au fost obtinute certificatele de mostenitor. Bunurile in sine, nu au fost deocamdata ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - evitarea taxelor notariale prin introducerea unei actiuni in instanta cc2009 cc2009 Defuncţii - soţ şi soţie - au avut un singur descendent. Acesta a acceptat tacit succesiunea prin plata utilităţilor, a impozitelor şi faptul că a ... (vezi toată discuția)
Urgent! succesiune fara acord? PME PME Sotul este decedat, sotia este in viata, iar unul din cei 6 copii nu este de acord cu deschiderea succesiunii. Fara acordul acestuia se poate imparti partea ... (vezi toată discuția)