avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Semnarea actelor unei firme fara imputernicire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Semnarea actelor unei firme fara imputernicire

Buna ziua. Lucrez la o firma de un an de zile in ultimile 6 luni de cand am ramas fara team leader sefii din italia m-au rugat sa le dau o mana de ajutor. Printre altele trebuie sa semnez facturile si contractele noilor angajati fara sa am o imputernicire. Voiam sa stiu daca e legal si daca la un eventual control la nivelul firmei eu as avea probleme.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:39, 17 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
In fisa postului ce atributii si responsabilitati aveti?

Contractele angajatilor nu pot fi semnate decat de catre reprezentantul legal al firmei.
Iar reprezentantul legal trebuie sa aiba un contract de mandat, administrator sau o imputernicere de a semna in numele persoanei juridice.
Cum contractele se inregistreaza in REVISAL se poate considera ca acestea sunt nule de drept prin semnarea lor de catre o persoana care nu este reprezentant legal al firmei.
Facturile sunt valabile si fara semnatura sau stampila.

ART. 319 - Facturarea -Cod fiscal
(29) Semnarea şi ştampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conţină factura.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca companie internationala nestampilat si fara numar inregistrare..este valabil? claudiughebauer claudiughebauer Am un contract pe 6 luni de la o firma mare de afara ,mi s-a facut protectia muncii si avizare psihologica si analize dar nu am primit numic constatator mai ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna fisele de protectia muncii? serena82 serena82 Fisele de protectia muncii trebuie sa contina 3 semnaturi : a celui instruit (aici mi-e clar, e vorba de angajat), a persoanei care a efectuat instruirea si a ... (vezi toată discuția)
Revisal pesonal contractual Subcinschi Subcinschi Buna, Va rog sa-mi spuneti daca se intocmeste revisal pentru personal contractual daca se modifica salariul minim , in baza HG.? sau se face revisal doar ... (vezi toată discuția)