avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor nou nascuti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor nou nascuti

Buna ziua!!! Ptr noi nascuti si primul copil ce fel de ajutoare poti primi si beneficia????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 16 Februarie 2017
Nu se mai acorda niciun ajutor la nastere din partea statului.
Acest beneficiu acordat mamelor la prima nastere a fost abrogat in 2010 .

Se va beneficia :
- de alocatia de stat in valoare de 200 lei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului si apoi de o alocatie in valoare de 84 de lei pana la implinirea varstei de 18 ani de catre copil.

- de indemnizatia pentru cresterea copilului daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor din partea statului pentru prima nastere IosefAndreea IosefAndreea Buna seara numele meu este Andreea sunt o proaspata mamica in varsta de 20 de ani si tin sa precizez ca nu am lucrat .dar as dori sa stiu daca se acorda vrun ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil haba haba Buna seara, as dori sa stiu cum se poate obtine indemnizatia de copil, avand in vedere ca eu sunt casnica, iar concubinul meu lucreaza de 1 luna de zile,.ce ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti aferente nasterii copilului clauv clauv Buna ziua, Am si eu o intrebare privind acordarea diverselor drepturi banesti dupa nasterea copilului. Situatia mea concreta este urmatoarea: 1. Sotia ... (vezi toată discuția)