avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare indemnizație la al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare indemnizație la al doilea copil

Buna seara am un copil de 2 ani jumate ...Anul trecut m-am reîntors la serviciu in luna iunie pentru a beneficia de stimulentul de inserție..In septembrie mi-am dat demisia și m-am angajat la alt loc de muncă (fara pauza între locurile de munca)..Aș mai vrea un copil...Întrebarea este cat trebuie sa am la ultimul loc de muncă pentru a beneficia de indemnizație?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 11:02, 21 Februarie 2017
Buna ziua!

Persoanele care au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului pot să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului (CCC) în vârstă de până la doi ani (respectiv trei ani, pentru copilul cu handicap), precum și de o indemnizație lunară, așa cum prevede Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010.

Cele 12 luni de venituri necesare anterior naşterii copilului pot fi constituite integral şi din perioade în care, de exemplu, solicitanţii au beneficiat de şomaj, concediu medical, pensie de invaliditate sau concediu pentru creşterea copilului.

Numai bine!
N.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug111/2010 danielaanghel danielaanghel Buna ziua! 1. Sotia este insarcinata(4 saptamani), este casnica si in ultimele 12 luni nu a realizat niciun venit, daca se angajeaza acum cateva luni pana va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil max56 max56 Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti, daca pot beneficia de indeminzatie crestere copil, in conditiile in care, de 4 ani nu mai am serviciu , desi anterior am ... (vezi toată discuția)