avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariului pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariului pe card

As dori sa stiu daca in ceea ce priveste virarea salariului pe card, este legala in sensul ca angajatorul sa isi oblige angajatii sa opteze pt o banca impusa de el fara a se oferi cel putin o alta alternativa.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:27, 10 Septembrie 2009
Angajatorul incheie conventie salarii cu banca unde are un cont curent cu rulaj mare, contul pricipal cum ar veni, unde ruleaza cei mai multi bani. Nu cere angajatului acceptul, va dati seama , altfel fiecare ar vrea cate o banca...iar demersul acesta este legal fara indoiala.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Curtea Constituţională a statuat că plata obligatorie pe card a salariilor este neconstituţională .
Dar salariatul poate cere eliberarea unui card (de catre banca agreeata de el sau cea recomandata de firma) si poate fi de acord cu virarea salariului in card.
Firmele solicita salariatilor sa-si deschida cont la aceiasi banca pentru ca operatiile de alimentare a cardurilor sa fie usurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)
Card de salariu cu forta crispc crispc Buna ziua, Am avut un incident cu o institutie bancara si nu stiu cum este mai corect sa procedez. Acum aproximativ 1 luna au sosit la sediul firmei unde ... (vezi toată discuția)
Plata salariu ionut12345 ionut12345 Lucrez intr.o multinationala, peste 600 de angajati. Probleme este ca vreau sa schimb banca prin care imi primesc salariu dar angajatorul refuza pe motiv ca ... (vezi toată discuția)