avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont salariu

Buna ziua. Am contul de salariu blocat, un cont de salariu, care astazi apare cu minus suma datorata. Asta s-a intamplat in urma cu aproximativ un an, timp in care eu am fost in strainatate si deci nu am obtinut venituri pe teritoriul Romaniei. Voi reveni in tara si urmeaza sa imi reiau serviciul in cadrul aceleiasi firme, si deci voi incasa salariul in aceeasi banca, nu neaparat acelasi cont. Nu intentionez sa fentez datoria, proprirea va veni oricum. Intrebarea mea este daca imi deschid un alt cont, la o alta banca va figura si el blocat? Daca voi folosi acelasi cont, care astazi este blocat, ce suma mi se retrage din salariu, sau pur si simplu tot salariul meu se va duce in cuantumul datoriei?
Cel mai recent răspuns: JanineC , utilizator 15:32, 17 Februarie 2017
Din cate stiu,daca iti faci alt cont, nu va figura poprirea.Doar daca cei de la Anaf nu pun poprire si pe contul nou.De tras nu au voie sa iti traga decat 25 sau 30 % din salar.Daca mergi si discuti cu cei de la Anaf si stabilesti cu ei o rata lunara,ti se va retrage doar acea rata.
Multumesc pt raspuns. Contul meu de salariu nu a fost blocat de catre Anaf. Am citit undeva ca proprirea se trimite tuturor bancilor si daca persoana in cauza deschide un nou cont, automat dupa deschiderea acestuia va fi blocat.( adica persoana figureaza undeva n sistem ca datoreaza o suma de bani) De altfel, poate fi o prostie, nu sunt sigura daca informatia este corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, cont nou la alta banca JanineC JanineC Credit neplatit la timp care a dus la executare silita si proprirea contului bancar-persoana fizica. Daca se deschide un alt cont bancar la o alta banca din ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca celentano09 celentano09 Buna ziua,am o problema si as dori un sfat,o lamurire privind problema mea. Am un card de credit de 3000 Ron pe care trebuie sa fac rulajul lunar de 300 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o poprire pe cont și as vrea sa va intreb dacă ... Sultzzy Sultzzy Buna ziua, am o poprire pe cont și as vrea sa va intreb dacă este un termen limita in care trebuie achitata datoria. Trebuie sa plătesc 1/3 din salariu timp ... (vezi toată discuția)