avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire, cont nou la alta banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire, cont nou la alta banca

Credit neplatit la timp care a dus la executare silita si proprirea contului bancar-persoana fizica. Daca se deschide un alt cont bancar la o alta banca din Romania, noul cont va fi si el blocat? O adresa de proprire pe numele unei persoane se trimite tuturor bancilor din Romania??????? Intrebarea mea tine fix de procedura bancara, de datorii oricum stim cu totii ca nu scapam. Multumesc.
Executorul se informeaza prima data unde aveti conturi deschise si acolo va trimite adresa de poprire. Daca observa ca nu -i mai intra sumele poprire in cont va face demersuri sa afle unde ati redeschis cont bancar si va trimite si la banca respectiva adresa de poprire.Deci nu se poate fenta executorul.
Multumesc. Nu se urmareste fentarea judecatorului si nici datoria, ci doar nu se doresc mai multe probleme decat exista-adica plata de 2 ori a datoriei-o data prin intermediul angajatorului si din nou prin intermediul bancii-mai ales ca banca nu este obligata sa investigheze de unde provin banii din contul respectiv, desi stiu mereu ca e vb de salariu. Apoi urmeaza o serie de drumuri inutile si timp pierdut pt rezolvarea situatiei, timp in care persoana respectiva ramane fara banii necesari supravietuirii. In consecinta, consider ca cea mai simpla cale este deschiderea unui alt cont, in alta banca, timp in care se informeaza judecatorul ca poate incasa cei 30% lunar din salariu de la angajator pt ca s-a reluat activitatea. Nu stiu daca m-am facut inteleasa. va rog sa ma corectati.
Dacă vreți să evitați dubla poprire, rugați angajatorul să vă plătească salariul direct în mână prin casieria societății.
Altă soluție nu aveți câtă vreme sistemul bancar nu este reglementat în zona popriri.
depinde de executor.S-ar putea sa nu mai trimita adresa de poprire la banca unde deschideti contul daca angajatorul va retine poprirea din salariu si o trimite executorului.Dar din exces de zel s-ar putea ca va blocheze si noul cont bancar caz in care il deschideti degeaba ca nu-l puteti folosi.Daca vi se retine 1/3 si de angajator si de banca trebuie sa duceti bancii o adeverinta de la angajator din care sa rezulte ca va retine poprirea pe statul de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire peste limita legala leus leus va rog un sfat in urmatoarea speta: - exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Proprire salariu softloom softloom Buna ziua. Imi puteti spune care este procedura in cazul unei propriri pe salariu? Cat la suta din salariu se ia si daca suma care se ia imi plateste din ... (vezi toată discuția)