avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu med cod 10 si Concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu med cod 10 si Concediu odihna

Buna ziua,
Sotul meu a revenit la munca dupa concediu medical de boala cu indicatie reducere timp de lucru cu 1/4, reducere luata prin medical cod 10. Astfel timpul de lucru este de 6h. Daca doreste sa isi ia concediu odihna,acest lucru este posibil? Si daca da cum se reqlizeaza pontajul si calculul? Perioada redusa de lucru este 90 zile si in aceasta perioada are nevoie si de cateva zile libere pentru diferite probleme. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:08, 17 Februarie 2017
Pentru zilele de CO nu mai solicitati concediu medical.
Daca aveti deja certificat medical pentru perioada in care doriti CO, trebuie sa se corecteze certificatul medical de catre medic.
Nu se poate suprapune CO cu medicalul.
Din punct de vedere legal, codul 10 este o indemnizatie si nu concediu medical. Tocmai aici blocajul, la fel ca si in cazul unei femei insarcinate care tot cod 10 primeste pe medical. Daca esti incadrat cu cod 10 nu ai voie CO??
In OUG mr.158/2005 cod 10 nu este denumit "concediu medical", dar toate operatiunile legate de acest cod se indeplinesc exact ca la concediile medicale, formularul pe care se inscrie este "certificat de concediu medical".
Cele 2 ore/zi se acorda pentru reducerea timpului de munca, ori daca angajatul este in concediu de odihna nu munceste si atunci de ce s-ar acorda reducerea de 2 ore?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de munca pe motive medicale la 6 ore/zi doria doria As dori sa aflu daca exista posibilitatea reducerii programului de munca de la 8ore/zi la 6 ore/zi, din motive medicale (afectiune a coloanei vertebrale care ... (vezi toată discuția)
Concediu boala 1membru 1membru Imi poate deconta un concediu de boala pe luna trecuta daca il trimit la sfarsitul acestei luni? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in timpul concediului medical larisalaly larisalaly Buna ziua, Am un salariat care are concediu medical din martie 2016, in intervalul martie 2016 - septembrie 2017 a avut cod indemnizatie 14, din octombrie ... (vezi toată discuția)