avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se face \"Indicarea mostenitorilor\" - vechiul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se face "Indicarea mostenitorilor" - vechiul CPCiv

Va rog ajutati—ma sa inteleg ce act pot sa obtin pt.a dovedi ca X, Y si Z, sunt mostenitorii defunctului A?
Eu sunt reclamanta si unul dintre parati a decedat pe parcursul procesului.
Instanta mi—a pus in vedere sa prezint CERTIFICAT DECES si sa indic mostenitorii.
Eu cunosc ca defunctul A, are ca pontentiali mostenitori:
— mama si
— 2 frati vitregi (dupa ,tata)
Stiu chiar si adresele lor, dar un act oficial din care sa rezulte aceste luncruri nu am.Unul dintre ceilalti parati a ridicat aceasta problema, dar nu s-a dezbatut. S-a acordat termen pt.o alta lipsa de procedura.
Eu trebuie sa aduc un act oficial din care sa rezulte acei potentiali mostenitori (defunctul nu avea bunuri imobile, era student, intretinut de mama). CUM si DE UNDE pot sa obtin asa ceva?
Decesul a fost in 2013, iar Camera Notarilor mi—a raspuns ca dupa defunct nu s—a dezbatut mostenirea - deci ei nu au cum sa ma ajute.
La ce institutie as putea sa ma adresez, a.i. sa fie trimis la instanta un raspuns din care sa rezulte potentialii mostenitori (rude apropiate), si coordonatele lor de contacr.
Cu multumiri,
BV
Cel mai recent răspuns: VBREHUI , utilizator 23:30, 21 Februarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam greu, dar o soluție ar fi următoarea:
În primul rând solicitați, de la primaria locul nașterii defunctului A, anexa nr. 9. In anexa se vor trece mentiuni referitoare, printre altele, daca a fost sau nu casatorit.
Apoi de la primaria de domiciliu solicitați o adeverintă din registrul agricol cu membrii familiei. Fiind intreținut de mama, ar trebui sa fie in registrul agricol și mama, eventual ceilați frați.
Aceste acte, impreună cu certificatul de deces al defunctului A și actele de stare civila ale celorlați moștenitori, puteți face proba solicitată de instanță.
Presupun ca instanța dorește să verifice, dacă defunctul are sau nu urmași, care l-ar succede la moștenire.
Va multumesc pentru raspun si va mai rog sa-mi detaliatl a cui anexa este Anexa 9 de care faceti vorbire, si ce date mai sunt inregistrate in ea, pt.a putea sa-mi formulez cat mai precis cererea.
Instanta doreste sa indeplineasca corect procedura de citare, nu o intereseaza masa succesorala. Defunctul nu mai avea calitate procesuala pasiva nici anterior decesului, dar nu s-a ajuns niciodata la aceasta discutie. Pana nu va fi citarea corecta "nu misca nimeni".
Cu consideratie,
ValB
acest răspuns util
VBREHUI a scris:

Va multumesc pentru raspun si va mai rog sa-mi detaliatl a cui anexa este Anexa 9 de care faceti vorbire, si ce date mai sunt inregistrate in ea,

La cererea persoanelor fizice, se pot elibera dovezi privind înregistrarea unui act de stare civilă, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 9; dovezile cuprind, după caz, precizări referitoare la menţiunile existente pe marginea actului de stare civilă.

Trebuie doar să solicitaţi o dovadă de pe actul de naştere. Ştie ofiţerul de stare civilă.
Cadrul legal: Anexa la H.G. nr. 64 din 26 ianuarie 2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă
Am vazut HG-ul si anexa, am inteles
Va multumesc mult pentru indrumari.
O seara placuta!
ValB
acest răspuns util
Succes!
Daca mai aveti nelamuriri cu privire la acest subiect, astept mesaje in privat.
Weekend fain!

Alte discuții în legătură

Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
De unde iau anexa 24 ? ce acte imi trebuie ? cornaca cornaca Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 samblaky samblaky Ref: Anexa 24 În cererea tip pentru eliberarea documentului, în care se declară mostenitorii defunctului, unul din moştenitori fiind decedat la momentul ... (vezi toată discuția)