avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se face \"Indicarea mostenitorilor\" - vechiul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se face "Indicarea mostenitorilor" - vechiul CPCiv

Va rog ajutati—ma sa inteleg ce act pot sa obtin pt.a dovedi ca X, Y si Z, sunt mostenitorii defunctului A?
Eu sunt reclamanta si unul dintre parati a decedat pe parcursul procesului.
Instanta mi—a pus in vedere sa prezint CERTIFICAT DECES si sa indic mostenitorii.
Eu cunosc ca defunctul A, are ca pontentiali mostenitori:
— mama si
— 2 frati vitregi (dupa ,tata)
Stiu chiar si adresele lor, dar un act oficial din care sa rezulte aceste luncruri nu am.Unul dintre ceilalti parati a ridicat aceasta problema, dar nu s-a dezbatut. S-a acordat termen pt.o alta lipsa de procedura.
Eu trebuie sa aduc un act oficial din care sa rezulte acei potentiali mostenitori (defunctul nu avea bunuri imobile, era student, intretinut de mama). CUM si DE UNDE pot sa obtin asa ceva?
Decesul a fost in 2013, iar Camera Notarilor mi—a raspuns ca dupa defunct nu s—a dezbatut mostenirea - deci ei nu au cum sa ma ajute.
La ce institutie as putea sa ma adresez, a.i. sa fie trimis la instanta un raspuns din care sa rezulte potentialii mostenitori (rude apropiate), si coordonatele lor de contacr.
Cu multumiri,
BV
Cel mai recent răspuns: VBREHUI , utilizator 23:30, 21 Februarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia dvs. este de a indica mostenitorii.

Ii indicati si vedeti ce va iesi mai departe.

Daca ii mentionati veti putea finaliza procesul.

Nu este obligatoriu sa prezentati actele lor de stare civila.
Daca cunoasteti adresa pentru a fi citati este sufcient dupa parerea mea...si foarte probabil si a instantei...
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu este nevoie de niciun act oficial, ci sa treceti pe o hartie numele si adresa potentialilor mostenitori: mama (banuiesc ca este vorba de mama defunctului), sotia (daca este in viata), fratii vitregi. afara de faptul ca sunteti reclamanta, ce alta calitate mai aveti in dosar?
Obligatia dvs. este de a indica mostenitorii....Daca ii mentionati veti putea finaliza procesul.

Eu am indicat mostenitorii cu tot cu adrese, dar avocatul unuia dintre parati a vociferat ca: "..Da!? Mama e buna la toate...", adica nu am produs niciun act din care sa rezulte.
Am depus doar o cerere (cu numar de inregistrare), pe care o formulasem catre primaria locului de nastere al defunctului si un raspuns primit de la Camera Notarilor Publici care imi comunica faptul ca dupa defunctul A, nu s-a dezbatut mostenirea.
Voi solicita informatii si la locul decesului, asa cum mi-a sugerat dl.Darie Tutor.
Sper sa se finalizeze acest minunat proces inceput in Mai 2001, si aflat in RE-RE-judecare.
Va multumesc pentru opinie.
Cu stima,
ValB
...afara de faptul ca sunteti reclamanta, ce alta calitate mai aveti in dosar?

1.Multumesc utilizatorului limbaromana pt. raspunsul despre mostenitori.
2. Nu inteleg, ce alta calitate mai pot avea in acest dosar?
Cu stima,
ValB

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
De unde iau anexa 24 ? ce acte imi trebuie ? cornaca cornaca Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 samblaky samblaky Ref: Anexa 24 În cererea tip pentru eliberarea documentului, în care se declară mostenitorii defunctului, unul din moştenitori fiind decedat la momentul ... (vezi toată discuția)