avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna seara Dupa o relatie de 2 ani am ramas insarcinata cind i am vorbit de acest lucru ma parasit spunindumi chiar ca copilul nu este al lui ceea ce nu este adevarat ce trebuie sa fac pentru ca el sa recunoasca copilul as vrea chiar si un test de paternitate
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:17, 18 Februarie 2017
Nu puteti sa il obligati sa il recunoasca, insa va puteti chema in judecata pe tatal biologic,( dupa ce veti naste si inregistra copilul) si cere instantei sa stabileasca paternitatea. Aveti nevoie de martori sau/si alte mijloace de proba, ca sa probati ca ati avut o relatie in perioada de preconceptie a copilului, asta ca instanta sa aprobe si testul adn.
Puteti sa cereti sau nu sa poarte copilul numele tatalui.
Puteti solicita odata cu stabilirea paternitatii si sa va plateasca jumatate din cheltuielile cu sarcina si lauzia, asta daca va adresati instantai pana in 3 ani de la data cand veti naste.
Veti transa cu aceasta ocazie si situatia copilului, veti cere ca autoritatea parinteasca sa o exercitati in comun, sa aiba locuinta la dvs si sa va plateasca pensie.
Ar trebui ca pana sa faceti acest pas , sa discutati cu un avocat sa va explice pe indelete toate implicatiile ulterioare ale acestei actiuni, avantaje si dezavantaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot face testul de paternitate? Oanadombos Oanadombos Buna seara,am trăit în concubinaj cu tatăl fetiței mele timp de 4 ani jumate,relația s-a deteriorat în timpul sarcini ceea ce a dus si la despărțire, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - stabilire paternitate danutza29 danutza29 acum o luna si doua saptamani am dat nastere unui baietel....tatal copilului ma parasit cand eram gravida in 7 luni...si acuma nu a vrut sa recunoasca copilu ... (vezi toată discuția)