Se mai poate recupera pe instanta timbrul de mediu pe care l-am platit in 2016? Daca da, care e procedura? Cei de la finante habar nu au avut... dar am vazut ca pe Tribunlae se inregistreaza asemenea actiuni. iar pe net scria ca nu se mai poate recupera pe calea judecatoreasca. Nu am apelat la instanta, pt ca speram ca se va restitui direct de la ANAf. :(((((
Da, taxa plătită in 2016 poate fi recuperată prin intermediul instanței de judecată.
Initial trebuie sa formulati o cerere de restituire pe cale administrativă a taxei, adresata AJFP. O sa primiti un raspuns negativ.
Ulterior va adresați instanței cu o actiune prin care solicitati restituirea sumei achitată cu titlu de timbru de mediu si dobânda legală calculata de la data plății pana la data restituirii efective.
Important de mentionat este faptul ca, in ultimele zile s-a discutat despre adoptarea unei noi ordonanțe cu privire la aceasta taxa. Zvonurile sunt in sensul ca va fi reglementată sub forma unui impozit anual.
Puteti formula cererea catre AJFP, iar până primiti un raspuns poate se reglementează ceva concret.
Este posibil sa se dispună orice, sens in care este posibil sa nu mai fie nevoie de actiune.
Mentionez ca aceste informatii relative la o viitoare elementare nu sunt oficiale. (momentan zvonuri publice)
si fara procedura asta catre ANAF nu se poate face nimic? VA intreb intrucat dureaza.... si din cate am citit pe internet, este o procedura fara rost :(