Daca inca nu au trecut 5 ani de la achitarea taxei, puteti cere restituirea taxei printr-o actiune in fata instanței de judecată.
Solicitați initial restituirea printr-o cerere adresata AJFP. După raspunsul negativ adresati-va instanței.
Important de mentionat este faptul ca se vehiculează posibilitatea unei viitoare reglementari in ceea ce priveste aceasta taxa, in urmatoarele saptamani. (din zvonul public aceasta taxa va deveni un impozit anual, cu posibilitatea de compensare sau restituire pentru cei care au achitat si nu au recuperat)
Formulati initial cererea catre AJFP si pana la primirea unui raspuns poate apare noua ordonanță. Nu implica cheltuieli cererea mentionata.
Timbru de mediu
capucino
Se mai poate recupera pe instanta timbrul de mediu pe care l-am platit in 2016? Daca da, care e procedura? Cei de la finante habar nu au avut... dar am vazut ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare
buta
buna seara! am cumparat o masina second hand,in 2010, an fabricatie 2007 si am achitat 3610ron taxa de prima inmatriculare; stie cineva daca se mai recupereaza ... (vezi toată discuția)