avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa auto

In 13 ianuarie 2017 am depus cererile pentru restituire taxa auto pentru doua masini, inmatriculate una in 2011 si a doua in 2012, plus toate documentele conform legii in vigoare. Mi s- a promis ca in termen de 45 de zile am sa primesc prin posta raspunsul plus graficul de restituire a sumei pe cinci ani chiar si cu dobanda calculata. Azi s-au implinit cele 45 de zile, dar nu am primit nici un raspuns. Printr-o cunstiinta care lucreza la ANAF, am primit ceva informatii ca s-ar fii oprit platile deoarece s-a promulgat legea prin care se putea restitui taxa de mediu cu cererea respectiva si ca nu se mai restituie decat prin proces? Se poate asa ceva daca eu am depus cererea cu toate documentele necesare, inainte de 1 februarie 2017 cand s-a promulgat legea cu taxa de poluare? Nu trebuia sa primesc raspunsul in maxim 45 de zile? Am copii dupa cereri cu numarul si data inregistrarii, ma ajuta la ceva? Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 20:24, 27 Februarie 2017
Taxele solicitate de dvs ar fi putut fi supuse restituirii pe cale administrativă dacă Decizia de restituire ar fi fost emisă si comunicati de AJFP anterior datei de 1 februarie 2017.
In situatia descrisă de dvs, singura solutie de recuperare a taxelor achitate este apelarea la concursul instanței de judecată.
Taxele solicitate de dvs ar fi putut fi supuse restituirii pe cale administrativă dacă Decizia de restituire ar fi fost emisă si comunicati de AJFP anterior datei de 1 februarie 2017.
In situatia descrisă de dvs, singura solutie de recuperare a taxelor achitate este apelarea la concursul instanței de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu capucino capucino Se mai poate recupera pe instanta timbrul de mediu pe care l-am platit in 2016? Daca da, care e procedura? Cei de la finante habar nu au avut... dar am vazut ... (vezi toată discuția)
Restituire timbru mediu adivasiu adivasiu Am actionat in instanta AJFP Sibiu pentru restituirea timbrului de mediu. In data de 07.07.2017, Tribunalul Sibiu a admis cererea mea, cu drept de recurs in 30 ... (vezi toată discuția)
Decizie restituire timbru de mediu donny donny Buna ziua! Am obtinut de la Curtea de Apel, in noiembrie anul curent, o decizie definitiva de restituire a timbrului de mediu platit acum 2 ani. Doresc sa ... (vezi toată discuția)