avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Malpraxis
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Malpraxis

Exista vreo specializare medicala in care nu pot fi acuzata de malpraxis?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 18 Februarie 2017
Nu exista.
In orice specialitate se pot identifica erori medicale (de diagnostic, de tratament etc.), care sa cauzeze un prejudiciu unei persoane si implicit sa determine atragerea răspunderii meficului pentru malpraxis.
Important de mentionat este faptul ca nu orice "eroare medicala" poate fi calificată ca malpraxis.
In instanta trebuie să se facă dovada faptei, prejudiciului si raportului de cauzalitate dintre fapta si prejudiciu.

Medicina Legala :D
Medicii cu specializari paramedicale ( ca de exemplu medicina de laborator, radiologie, epidemiologie) pot fi acuzati de malpraxis? Sau ce alte sanctiuni sunt aplicate in caz de gresesc? Cum sunt sanctonati medicii legisti care efectueaza o expertiza medico-legala gresit? Multumesc anticipat!
Legea 95/2006 - Titlul XVI Răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice
[ link extern ]

Malpraxis medical
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de malpraxis LAURA-ELENA LAURA-ELENA Am solicitat la IML un act constatator, prin care sa se dovedeasca faptul ca niciodata n-am suferit hernie de disc si am fost operata inutil de doua ori si mi ... (vezi toată discuția)
Malpraxis la chiuretaj. ce șanse am într-un proces deschis împotriva medicului? Roxana I. Roxana I. Buna ziua numele meu este Roxana . Am facut acum 3 saptamani un chiuretaj din nefericire au apartut complicatii , in sensul ca , cand au incercat sa absoarba ... (vezi toată discuția)
Malpraxis in stomatologie lilisk lilisk am iinceput acum 2 ani sa colaborez cu un dentist pentru a-mi reface dantura doar ca acel medic este total pe langa ... orice dinte imi punea imi cadea am ... (vezi toată discuția)