Nu exista.
In orice specialitate se pot identifica erori medicale (de diagnostic, de tratament etc.), care sa cauzeze un prejudiciu unei persoane si implicit sa determine atragerea răspunderii meficului pentru malpraxis.
Important de mentionat este faptul ca nu orice "eroare medicala" poate fi calificată ca malpraxis.
In instanta trebuie să se facă dovada faptei, prejudiciului si raportului de cauzalitate dintre fapta si prejudiciu.
Medicii cu specializari paramedicale ( ca de exemplu medicina de laborator, radiologie, epidemiologie) pot fi acuzati de malpraxis? Sau ce alte sanctiuni sunt aplicate in caz de gresesc? Cum sunt sanctonati medicii legisti care efectueaza o expertiza medico-legala gresit? Multumesc anticipat!
Legea 95/2006 - Titlul XVI Răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice [ link extern ]
Caz de malpraxis
LAURA-ELENA
Am solicitat la IML un act constatator, prin care sa se dovedeasca faptul ca niciodata n-am suferit hernie de disc si am fost operata inutil de doua ori si mi ... (vezi toată discuția)