avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... daca firma a fost dizolvata,mai apar ca asociat in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

daca firma a fost dizolvata,mai apar ca asociat in acea firma?

Buna seara,
am si eu o problema,daca ma puteti ajuta.
Sunt asociat intr-o firma,iar administratorul (care este si asociatul meu ) nu aste de gasit.
In data de 05.06.2007 firma a fost dizolvata conform art 237 alin1 Lg 31/1990,pentru ca nu s-a depus bilantul pe anul 2006.Intrebarea mea este daca la acea data cand firma a fost dizolvata eu mai apar ca asociat in firma.Mentionez ca in acea luna firma a fost inregistrata din oficiu.
Cel mai recent răspuns: cosmin_sm , utilizator 09:04, 11 Septembrie 2009
cosmin_sm a scris:
am si eu o problema,daca ma puteti ajuta.
Sunt asociat intr-o firma,iar administratorul (care este si asociatul meu ) nu aste de gasit.
In data de 05.06.2007 firma a fost dizolvata conform art 237 alin1 Lg 31/1990,pentru ca nu s-a depus bilantul pe anul 2006.
Intrebarea mea este daca la acea data cand firma a fost dizolvata eu mai apar ca asociat in firma.Mentionez ca in acea luna firma a fost inregistrata din oficiu.

Buna ziua,

Raspunsul este: DA
Cata vreme firma este in procedura de dizolvare si ulterior de lichidare.
Doar cand SC este radiata din Registrul Comertului inceteaza si calitatea Dvs. de asociat.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV
Multumesc pentru raspuns.
Vreau sa va mai intreb ceva,acum (din luna 04.2009 ) firma este sub incidenta legii 85/2006,procedura simplificata de insolventa.Ce inseamna asta? si cum as putea sa ies din firma?
Asta inseamna ca societatea are datorii si creditorul ( in proportie de 99% acesta este Adm financiara) a cerut deschiderea procedurii simplificate de insolventa ( soc fiind dizolvata nu se mai poate reorganiza , intra direct in faliment).
Puteti sa iesiti din firma prin cesiunea partilor sociale, dar nu stiu cine le preia ?? si nici ce rost ar avea aceasta actiune ..
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare a unei firme cu datorii jadeeed jadeeed Am o mare problema si as avea mare nevoie de niste sfaturi... Tatal meu a avut o firma, un SRL. Din anul 2005 a introdus si un asociat in aceasta firma, si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare registrul comertului ADELA STROE ADELA STROE am o societate pt care Registrul com a introdus procedura dizolvarii. in data de 17.02.2010 Tribunalul accepta cererea in data de 15.03.2010 eu introduc ... (vezi toată discuția)
Raport si bilant de lichidare babaangi babaangi Buna ziua! Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)