Buna ziua,
Proprietarii de apartamente din 2 scari de bloc avem incheiat un contract incheiat cu o societate comerciala pentru citirea repartitoarelor de caldura. Conform Ordinului ANRSC 343/2010,art.5 (2) aceasta societate avea obligatia sa realizeze control trimestrial si anual a corespondentei datelor inregistrate de repartitoarele de apartament cu cele citite de catre acestia, citire pe care o realizeaza din fata imobilului.Avand in vedere ca acestia nu si)au indeplinit aceasta obligatie, a determinat calcularea "suprafetei echivalente termic factor de incalzire"eronat )spre ex. Fata de 2007 cand s-au montat repartitoarele si s)a realizat verificarea de catre aceasta societate S)AU MONTAT ALTE CALORIFERE CU DIMENSIUNI MAI MARI SAU IN CAMERE IN CARE NU ERAU MONTATE ANTERIOR,fapt care a determinat supraincarcarea facturii celorlalti pe principiul "cine consuma cel mai mult plateste cele mai mari pierderi de caldura" spre ex. eu am coeficient 23, iar un vecin "destept" 5!!!!!!!.Avand in vedere cele mentionate mai sus va rog sa MA ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
-SE POATE ADRESA O PLANGERE CATRE ANPC IMPOTRIVA ACESTUI PRESTATOR DE SERVICII?CE ACT NORMATIV MENTIONEAZA ACEASTA SITUATIE-ANPC-prestator de servicii?
-SE POATE ADRESA O PLANGERE LA PARCHET?CARE ESTE INFRACTIUNEA DE CARE AR PUTEA FI ACUZATI REPREZENTANTII SICIETATII PENTRU NEINDEPLINIREA ACESTEI OBLIGATII, FAPT CARE A DETERMINAT PRODUCEREA CONTINUA A UNOR PAGUBE MATERIALE PE PARCURSUL A 10 ANI?
1. ANPC nu se implica in litigii intre persoane juridice.
2. Parchetul nu se implica deoarece nu este o infractiune ci un litigiu civil.
Daca firma nu si-a indeplinit obligatiile contractuale in privinta verificarilor era obligatia asociatiei de proprietari sa denunte unilateral contractul.
In schimb va puteti indrepta impotriva asociatiei de proprietari pentru prejudiciul cauzat in ultimii 3 ani prin faptul ca nu au urmarit indeplinirea obligatiilor contractuale.
Nu mai scrieti cu litere mari ptr ca este dificil de citit.
Buna ziua, eu doresc sa fac o plangere in calitate de persoana fizica,consumator, impotriva acestei societati, furnizor de servicii.
Asadar,nu este un litigiu intre persoane juridice, ci intre o persoana fizica,consumator, si o persoana juridica,furnizor de servicii.Din acest motiv,consider ca este de competenta ANPC.Multumesc.
ART. 5-Ord 343/2010
(2) Prestatorul are obligaţia de a centraliza datele şi de a face verificări privind corectitudinea datelor citite cel puţin trimestrial, dar obligatoriu cu ocazia verificării anuale a repartitoarelor de costuri. În cazul în care în urma verificării datelor se constată că acestea nu corespund realităţii, prestatorul va recalcula repartizarea, cheltuielile legate de recalculare recuperându-se de la asociaţia de proprietari/locatari.
Prestatorul presteaza in baza unui contract de prestari servicii care este incheiat cu asociatia de proprietari si nu direct cu proprietarii.
Dvs. nu aveti nicio relatie contractuala cu firma respectiva ci asociatia de proprietari care este PJ.
Daca ati fi avut contract individual atunci v-ati fi putut indrepta impotriva prestatorului, prin ANPC si in instanta daca era cazul.
Asa ca trebuie sa cereti socoteala asociatiei, cea care a incheiat contractul in numele proprietarilor inclusiv al dvs..
Plata incalzire
Maiana12
La blocul in care locuiesc, acum 2 ani s-au montat repartitoare de caldura. Dupa un an, asociatia de proprietari a renuntat la contractul cu firma care a ... (vezi toată discuția)
Citire repartitoare
Roger25
Buna ziua,
Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)