Bună ziua, sotul meu s-a îndrăgostit de altcineva și vrea sa divorțeze. Va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez cu partajul ? Menționez ca avem împreună un apartament cumpărat cu prima casa, o mașină și mai multe bunuri de consum achizionate pe perioada căsniciei. De asemenea avem și rate lunare în valoare de 3000 lei/ lună. El dorește sa părăsească domiciliul , sa ii rămână mașina, și câteva bunuri , iar eu sa rămân cu apartamentul , restul de bunuri și toată datoria rămasă de plată. Mulțumesc
1)- va prezentati la notar pentru desfacerea casatoriei (divort) unde platiti o taxa cuprinsa intre 700 - 1500 sau la ofiterul de stare civila achitand o taxa de 500- 600, asteptati 30 de zile sa va inmaneza cetificatul de divort si apoi urmeazA partajul. 2)-dupa divort puteti sa faceti o tranzactie de comun acord in fata notarului, cu bumurile in cauza.
3)- sau... pe calea instantei se face actiune de catre unul dintre soti si se trimite la instanta, se plateste o taxa de 3 % din valoarea bunurilor declarate, iar pentru a scapa de taxa la prima zi de infatisare va prezentati amandoi cu o tranzactie scrisâ cu bunurile in cauza ( ce va lua fiecare dintre soti) o dati la instanta va lua act de tranzactie si se incheie actiuneâ .bafta! Pentru intrebari suplimentare. iuliuscezar_1@yahoo.com
Partaj
norocel_bab
Buna seara.Doresc sa stiu ce acte sunt necesare intr-un partaj ? Daca cel care are copilul in intretiner poate sa ridice pretentii la o cota mai mare in partaj ... (vezi toată discuția)
Partaj sau donatie?
madd
O amica a divortat in urma cu cca 5 ani fara sa faca partajul. La vremea respectiva, sotul a semnat o declaratie prin care recunoaste ca nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)