avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Bună ziua, sotul meu s-a îndrăgostit de altcineva și vrea sa divorțeze. Va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez cu partajul ? Menționez ca avem împreună un apartament cumpărat cu prima casa, o mașină și mai multe bunuri de consum achizionate pe perioada căsniciei. De asemenea avem și rate lunare în valoare de 3000 lei/ lună. El dorește sa părăsească domiciliul , sa ii rămână mașina, și câteva bunuri , iar eu sa rămân cu apartamentul , restul de bunuri și toată datoria rămasă de plată. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Soimul xl , utilizator 10:54, 19 Februarie 2017
1)- va prezentati la notar pentru desfacerea casatoriei (divort) unde platiti o taxa cuprinsa intre 700 - 1500 sau la ofiterul de stare civila achitand o taxa de 500- 600, asteptati 30 de zile sa va inmaneza cetificatul de divort si apoi urmeazA partajul. 2)-dupa divort puteti sa faceti o tranzactie de comun acord in fata notarului, cu bumurile in cauza.
3)- sau... pe calea instantei se face actiune de catre unul dintre soti si se trimite la instanta, se plateste o taxa de 3 % din valoarea bunurilor declarate, iar pentru a scapa de taxa la prima zi de infatisare va prezentati amandoi cu o tranzactie scrisâ cu bunurile in cauza ( ce va lua fiecare dintre soti) o dati la instanta va lua act de tranzactie si se incheie actiuneâ .bafta! Pentru intrebari suplimentare. iuliuscezar_1@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab Buna seara.Doresc sa stiu ce acte sunt necesare intr-un partaj ? Daca cel care are copilul in intretiner poate sa ridice pretentii la o cota mai mare in partaj ... (vezi toată discuția)
Partaj sau donatie? madd madd O amica a divortat in urma cu cca 5 ani fara sa faca partajul. La vremea respectiva, sotul a semnat o declaratie prin care recunoaste ca nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)