avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, eu persoana fizica detin un domeniu web achizitionat in urma cu ceva ani pe care am platit 14.000 dolari acum vreau sa il trec in administrarea firmei pe care o detin si sa il inregistrez ca si aport la capital sau ceva asemanator. Valoarea de piata a domeniului este mult mai mare in acest moment
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:11, 13 Septembrie 2009
Buna seara, o sa incerc sa ma limitez strict la esenta procedurii de urmat in vederea intrarii dvs. ca si asociat(actionar) nu ati precizat forma societatii, urmand ca, eventual, daca va mai fi necesar sa revin cu alte detalii. Aceasta deoarece este aceasta proprietate ce o detineti ,, domeiul web,, prezinta o particularitate pe care nu o cunosc - ce reprezinta in detaliu un domeniu web, sincer nu am o reprezentare prea clara. Dar, revenind, pot sa va transmit informatii privitoare la ceea ce am perceput eu ca fiind nelamurirea dvs., si anume, cuantificarea actuala a acestei proprietati pe care doriti sa o aportati. Legea nr.31/1990 stabileste obligatia efectuarii unui raport de evaluare(aportul fiind in natura) pentru a se justifica cuantumul aritmetic al catimii ce urmeaza a reprezenta majorarea de capital. Ca atare, sub rezerva ca nu am habar care este cheia de cotrol si parghiile prin care se poate realiza o atare evaluare - a unui domeniu web, este oricum obligatorie evaluarea, si ca atare, implicit va veti edifica si veti edifica si viitorii dvs. asociati in privinta cuantificarii aportului dvs de capital.
gelu.soare a scris:
Am si eu o nelamurire, eu persoana fizica detin un domeniu web achizitionat in urma cu ceva ani pe care am platit 14.000 dolari acum vreau sa il trec in administrarea firmei pe care o detin si sa il inregistrez ca si aport la capital sau ceva asemanator. Valoarea de piata a domeniului este mult mai mare in acest moment.


Buna ziua,

Pentru a majora capitalul social al SC printr-un aport cu un bun de alta natura decat "bani" (ca sa nu va sochez spunand ca un domeniu web (site ??) este un bun material) trebuie sa solicitati unui expert autorizat in specialitatea "informatica (IT)" sa va evalueze bunul la data aportarii.
Cu Raportul de evaluare, la BNP, faceti modificarile necesare in Actele constitutive ale SC si apoi publicitatea legala la ONRC.

Cu stima,
Expert judiciar Eugen MARCOV
eu sunt asociat unic. Cat pentru domeniul(site) web detin documentele de proprietate in care este inscrisa valoarea de achizitie a domeniului.
gelu.soare a scris:
eu sunt asociat unic. Cat pentru domeniul(site) web detin documentele de proprietate in care este inscrisa valoarea de achizitie a domeniului.


Daca sunteti Asociat Unic (AU), redactati si semnati o "Decizie AU" prin care decideti majorarea capitalului social cu valoarea de achizitie a domeniului, modificati corespunzator Actul constitutiv si apoi urmati procedurile de la Registrul Comertului pentru modificarea inregistrarilor actuale.
EM
se face evaluarea de un evaluator si in baza hotararii asociatilor se face majorarea de capital

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin aport in natura si in numerar Mina Popescu Mina Popescu Buna ziua, Majorarea de capital social prin aport in natura imobil din partea asociat 1 (exista raportul de evaluare) si aport in numerar din partea asociat ... (vezi toată discuția)
Marire capital social srl as unic cu aport in natura aprtinand tert V@LENTINA V@LENTINA Buna dimineata, marire capital social SRL as unic cu aport in natura apartinand tert. Aceasta este ipoteza. Ma poate ajuta cineva cu detalii despre ... (vezi toată discuția)