avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, eu persoana fizica detin un domeniu web achizitionat in urma cu ceva ani pe care am platit 14.000 dolari acum vreau sa il trec in administrarea firmei pe care o detin si sa il inregistrez ca si aport la capital sau ceva asemanator. Valoarea de piata a domeniului este mult mai mare in acest moment
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:11, 13 Septembrie 2009
carmenmur a scris:
se face evaluarea de un evaluator si in baza hotararii asociatilor se face majorarea de capital


Buna seara,

Fiind un singur asociat (Asociat unic), deci neavand cine sa conteste inregistrarea bunului in contabilitatea firmei la "valoarea lui de achizitie", opinez ca nu este nevoie de o expertiza tehnica evaluatorie.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV
Buna ziua,
intelegand ca forma societatii dvs este SRL, in care aveti calitatea de asociat unic, potrivit practicii adoptate la nivelul O.R.C. aveti posibilitatea nemijlocita de catre judecatorul delegat, de a solicita unui evaluator (autorizat in domeniul IT- am aflat si eu de mai sus- domnul expert Marcov), intocmirea un raport de evaluare, raport care sa stea la baza cuantificarii valorii cu care veti majora capitalul social al firmei, act care alaturi de celelalte necesare le veti prezenta spre inregistrare la O.R.C. Potrivit prevederilor legii nr. 31/90 (art.16 si art 215) este obligatorie existenta unei evaluari a bunului ce constituie aportul in natura. Dupa cum va spuneam si in mesajul precedent, aveti nevoie cu atat mai mult de o reevaluare, intrucat exista diferenta intre valoarea de achizitie si valoarea actuala a bunului aportat, presupunand ca in consecinta si dvs aveti interesul de a majora capitalul social cu valoarea reala si actuala a bunului respectiv.
Achiesez in totalitate la ce a spus Maria Holhos.
Dar de ce doriti sa aportati domeniul web la capitalul social? Poate ca sa obtineti un imprumut bancar pentru dezvoltarea societatii.
Parerea mea este ca sunteti mai castigat daca ramaneti propietar persoana fizica si obtineti bani din inchiriere, inclusiv din inchirierea domeniului catre firma dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin aport in natura si in numerar Mina Popescu Mina Popescu Buna ziua, Majorarea de capital social prin aport in natura imobil din partea asociat 1 (exista raportul de evaluare) si aport in numerar din partea asociat ... (vezi toată discuția)
Marire capital social srl as unic cu aport in natura aprtinand tert V@LENTINA V@LENTINA Buna dimineata, marire capital social SRL as unic cu aport in natura apartinand tert. Aceasta este ipoteza. Ma poate ajuta cineva cu detalii despre ... (vezi toată discuția)