avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa noua construita pe amprenta casei vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa noua construita pe amprenta casei vechi

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta casei vechi.
Vanzatorul mi-a aratat actele. Are:
1.Tabel de miscare-parcelare (fisa imobilului intravilan) casa+teren
2.Referat de admitere prima inregistrare imobil cu numar cadastral provizoriu
3.Plan de situatie intravilan
4.un act de identificare a terenului intravilan pe care este construita casa, cu specificarea vecinilor si a imprejmuirii (naturale si cu gard)
5.Incadradrea in zona
6.Contract CEZ + facturi curent achitate la zi
7.Chitante pentru creantele bugetelor locale - taxe la zi, impozit pe teren si cladire
Urmeaza sa iasa cartea funciara.
Problema e urmatoarea: casa pe care doresc eu sa o achizitionez este construita in 2011, din bca si la gri, iar in acte apare ca si constructie din caramida finalizata in 88. Suprafata la sol coincide, numarul de nivele coincide, anul si stadiul constructiei nu.
Ce fac si cum fac? Imi place casa. Mi s-a propus "vanzarea" la primar. Nu stiu ce inseamna asta, n-am mai auzit asa ceva. Vreau sa o achizitionez corect, la notar, cu contract de vanzare cumparare.
I-as da omului si un mic avans, sa rezolve actele si/sau sa intre in legalitate dar nu stiu sub ce forma. Precontract notarial nu cred ca se poate face in stadiul actual.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
unika01, utilizator
Cel mai recent răspuns: unika01 , utilizator 22:43, 22 Februarie 2017
AVLIL - casa este la pretul zonei, nu la unul mult scazut. Pe actualul proprietar nu l-a reclamat nimeni. N-am nici o garantie ca va fi la fel cu mine. Casa se vede de la o posta ca e din bca, ca nu e tencuita. Si nu e pe coclauri, e la un dn.
Cat despre mia de euro....da se poate ca imprumut, dar ...ce sa spun....nu mai bine face cadastrul din nou? Avem acum anexa 1 si 2, dau eu banii pe cadastru cand e gatai si mergem la notar. Sper sa fie bine ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Actualizare carte funciara Gigi_78 Gigi_78 Buna Dimineata ! Doresc sa stiu, daca o proprietate imobiliara, alcatuita din teren intravilan arabil si curti constructii, in acte+carte funciara existind ... (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)