avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorare atributii Fisa Post- iminenta de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorare atributii Fisa Post- iminenta de concediere

Buna ziua!
Supun atentiei dvs. problema cu care ma confrunt, rugandu-va in acelasi timp sa ma indrumati in eventualele demersuri si actiuni pe care le voi intreprinde.
Sant angajata intr-o institutie subordonata Ministerului Transporturilor, cu contract pe perioada nedeterminata, din anul 2005. Datorita demersurilor MT, UE a alocat fonduri de preadere in vederea executari unor proiecte cu finantare ISPA. Am fost cooptata in aceasta echipa formata din 3 oameni la acel moment (2005) si inclusa in Unitatea de Implementare a Proiectului(UIP). Datorita unor decizii la nivel de managenment, biroul din care faceam parte s-a comasat cu cel care avea in derulare programme cu fonduri de la BEI. Astfel, UIP s-a marit. Atributiile mele in cadrul serviciului, conform fisei postului tineu de ISPA in proportiede 80%.
De la numirea in functie a fostului meu sef de servici in functia de director de resort, s-a modificat componenta UIP- ISPA, fara sa ne fie adus la cunostinta acest lucru – suntem 3 persoane excluse din UIP.
Astfel ca, in momentul de fata, sefei mele de birou i s-a pus in vedere sa modifice fisele de post si sa se specifice in mod expers ce activitati desfasor in momentul de fata. Luandumi-se atributiile din UIP ISPA, fisa mea de post s-a diminuat considerabil din atributii, astfel ca, se poate spune ca nu mai am mare lucru de facut. Totodata, s-a adus in cadrul servicului o alta persoana (ruda cu directorul de resort) pentru care, seful de birou nu a facut referat si nu a fost instiintat. Directorul de resort a considerat ca doar seful de servici e necesar sa stie. Aceasta noua colega a fost deja cooptata in UIP-ul altor proiecte ce se desfasoara in cadrul serverviciului de care apartin, cu toate ca erau persoane diponibile in cadrul biroului prin care se deruleaza proiectele si din care fac parte. Toate aceste lucruri se intampla deoarece se preconizeaza disponibilizari iar conducerea institutiei trebuie sa se bazeze pe un motiv solid atunci cand vor face concedieri.

Intrebare : pot semna noua fisa de post cu obiectiuni sau doar ca am luat la cunostinta-fara semnatura si cu obiectiuni ?
Teama mea e urmatoarea : se urmareste o restructurare (schema a fost supraincarcata de fost director general prin angajari nejustificate) criteriul dupa care se vor face restructurarile va tine strict de atributii pe care le avem (se exclud alte variante gen :sot/ sotie sau pleaca ultimii veniti pentru ca domnaeste nepotismul). Ce pot face ? Il pot acuza de nepotism si discriminare ? Pot intenta un proces cu castig de cauza ? Tin sa mentionez ca functiile ocupate au culoare politica si nicidecum pe criterii de competenta sau concurs.

Cu speranta ca nu v-am plictisit cu aceste detalii, astept sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: Manuela_m , utilizator 17:28, 11 Septembrie 2009
Numai printr-un proces in instanta v-ati putea demonstra abzul fata de dvs. Daca vi se modifica fisa postului vi se modifica si incadrarea? pentru ca aceasta se poate face numai prin semnarea unui act aditional la contractul individual de munca.
Nu mi se modifica incadrarea. E vorba doar de limitarea atributiilor care imi e defavorabila in cazul unor concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare internã eduardvl eduardvl Bună ziua, Doresc să pun următoarele întrebări: Într-o instituţie bugetară, autofinanţată, un ªef de Serviciu şi/sau de Birou poate emite ... (vezi toată discuția)
Evaluare functionar (cu atributii in alt compartiment) buia buia buna ziua, As dori o lamurire daca se poate. Am cazul unui functionar public incadrat prin dispozitie intr-un birou, unde are 4-5 atributii; la ceva timp ... (vezi toată discuția)
Coduri cor si functii nicoletaart nicoletaart Buna ziua, Sunt Nicoleta, am fost la cursul de legilatie si politici manageriale impreuna. Am o rugaminte daca ma puteti ajuta in urmatoarea ... (vezi toată discuția)