avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda

Buna ziua. M-am certat cu o persoana de la posta si am fost reclamat fiind chemat telefonic la politie. Am dat o declaratie urmand sa fie audiati si alti martori. Dupa 45 de zile am primit prin posta proces-verbal cu amenda completat foarte sumar si in lipsa mea cu mentiune intocmit in lipsa . Vreau sa depun contestatie ptr ca nu ma simt vinovat fata de cealalta persoana care de fapt a inceput scandalul si nu imi place de felul in care am fost amendat fara instiintare sau fara sa pot platii in 48 de ore 1/2 din suma. Va rog daca stie cineva procedura corecta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:12, 20 Februarie 2017
Buna seara,
Pentru care fapta ati fost amendat?Puteti face plangere impotriva procesului verbal de contraventie , pe care o depuneti la judecatorie.
Plângerea se depune in termen de 15 de la comunicarea procesului verbal.
ptr adresare de cuvinte jignitoare(ea a inceput si ne-am jignit reciproc) prev de legea 61 art 2 si sanctionat conf L 61 art 3 lit B. Vreau sa stiu ce conditii sunt sa pot cere anularea procesului verbal deoarece nu ma simt vinovat doar eu , si nu am fost chemat la intocmirea lui, sa incheiat in lipsa mea si fara martori.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
adysan69, utilizator
Daca va considerati nevinovat, faceti plangere impotriva procesului verbal de constatare si sanctionare a contravenyiilor pe care il depuneti la Judecatorie.
Eu ma consider nevinovat dar vreau sa aflu daca felul in care a fost completat P.V e corect, adica: nu am fost anuntat si a fost completat in lipsa, nu am putut scrie obiectii,nu am dreptul sa-l platesc 1/2 in 48 ore, nu e semnat de martor.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru presupuse injurii (legea nr. 61/1991) AsdLaw AsdLaw Buna ziua! In decursul serii trecute, un politist comunitar, trecand pe langa grupul in care eram, a avut impresia total eronata ca a fost injurat.ulterior ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - legea nr. 61/1991 r4oulduke r4oulduke Buna ziua, Ma intereseaza in ce masura pot contesta o amenda de 800 ron pe care o consider primita fara motiv. Ce s-a intamplat, pe scurt: Eram oprit cu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala marcalucian marcalucian Buna ziua. Doresc sa contest un proces verbal pe care consider ca nu mi se cuvenea. O sa incerc sa prezit cat mai scurt intamplarea cu toate ... (vezi toată discuția)