avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pe salariu

Buna ziua,

Am un credit facut pe firma, insotit de contract de fidejsustiune pe numele meu. Firma nu a mai avut profit si nu am mai putut plati.

In acest timp sa inceput executarea silita pe conturile din banci, pentru ca alt bun material sau nematerial nu detin.

Acum intrebarea mea este : Angajandu-ma la un job full time unde castig 2500 lei (Salariul brut), Salariu ce poate fi executat.

Mi se ridica si poprirea de pe conturile firmei? Astfel incat sa pot sa incerc sa o iau de la capat, sa pot avea conturile libere?
Cel mai recent răspuns: caalex , utilizator 14:57, 21 Februarie 2017
Buna ziua,

Din salariu dvs. se va executa 1/3 din venitul net (nu brut), insa executorul va mentine poprirea pe toate conturile societatii pana cand se stinge datoria. Faptul ca se recupereaza o suma lunara din veniturile dvs., nu justifica ridicarea popririlor sau continuarea executarii silite asupra bunurilor/veniturilor societatii.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Dar de exemplu daca salariul meu este de 2500 lei si firma mea mai ruleaza inca 5000 sau 10.000 lei lunar profit, executorul cat are dreptul sa retina?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)
Poprire pe venit-executare silita rebrisoreana_timisoara rebrisoreana_timisoara Buna. Am ramas cu 2 rate a cate 433ron fiecare la CAR Smartica IFN si cu un fond social de 300ron. Neplatind in decembrie si ianuarie pt a lichida datoria, azi ... (vezi toată discuția)