avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe venit-executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe venit-executare silita

Buna. Am ramas cu 2 rate a cate 433ron fiecare la CAR Smartica IFN si cu un fond social de 300ron. Neplatind in decembrie si ianuarie pt a lichida datoria, azi am primit sms-uri de la bancile unde am conturi active ca mi s-a pus poprire in valoare de 2200ron pt recuperarea datoriei de catre CAR-ul mai sus mentionat prin intermediul hnui birou executoresc din Timisoara. Tinand cont ca lucrez atat ca full time cat si ca part time, avand 2 job'uri, mi s-a explicat ca mi se va retine cate 1/3 atat din venitul job'ului cu norma intreaga cat si a celuia de part time. Se poate acest lucru, e adevarat? E posibil ca dintr-o datorie de 866ron sa restitui fortat in final aprox 2200ron?! Este legal sau...? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 00:41, 14 Iunie 2017
Da, este adevărat, se reține lunar pentru o singură poprire maxim 33% din total venituri.

Dacă considerați că suma este de 2200 lei este prea mare, aveți dreptul să contestați executarea propriu-zisă în termen de 15 zile de când ați luat la cunoștință de punerea popririi.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu de la angajator prusa prusa Buna seara...am primit o instintare despre o poprire la angajator...auzisem acum ceva timp ca angajatorii nunmai pot pune popriri numai banjca, este adevarat ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe salariu caalex caalex Buna ziua, Am un credit facut pe firma, insotit de contract de fidejsustiune pe numele meu. Firma nu a mai avut profit si nu am mai putut plati. In acest ... (vezi toată discuția)
Executare contract imprumut intre tata si fiu CORTEX CORTEX Buna ziua. Daca fac un contract de imprumut ne purtatoare de dobanda intre tatal meu si mine care este procedura prin care tatal meu poate obtine executarea ... (vezi toată discuția)