avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi parintesti

Se poate obtine schimbarea domiciliului minorului la parintele nerezident pe motiv de nerespectare a hotararii judecatoresti, definitiva, intrucat parintele rezident nu a fost gasit acasa niciodata, la programul de vizita? Parintele rezident nu vrea cu niciun chip ca parintele nerezident sa-si vada copilul. Exista p.v. intocmite de politie in acest sens. Parintele rezident "este disparut si rudele acestuia nu stiu unde se afla". Apare brusc, numai cand primeste recipisa pentru pensia alimentara pentru copil.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 10:08, 22 Februarie 2017
Interesant, ce aţi fost întrebată şi ce aţi răspuns! Da, aveţi dreptate, dar aţi verificat dacă copilul merge la şcoală, la grădiniţă, la medic?
Copilul ar trebui sa mearga la gradinita. Copilul are peste 3 anisori. Unde sa verificam, daca de la varsta de 8 luni nu l-am mai vazut? Nici la protectia copilului nu a vrut sa se prezinte. Avem documente in acest sens. Pur si simplu, nu vrea si nu o intereseaza consecintele. Decadere din drepturi nu dorim, am gresit cand am trecut la subiect. Si insist, schimbarea domiciliului copilului la celalalt parinte, mi se pare un lucru just si corect in aceasta situatie; paralel cu acordarea aceluias program de vizitare pentru parintele nerezident. Eu consider si sustin ca numai asa se poate obliga un parinte sa se gandeasca si la interesul suprem al copilului, nu numai la razbunarea pe fostul sot. In prezent, copilul spune tata concubinului actual. Ce se va intampla cand mama va schimba concubinul? Fiindca in timp ce tatal muncea sa-i aduca bani in casa, ea isi cauta noi iubiri. Asa a plecat. S-a indragostit si nu a mai interesat-o ca rupe copilul de tata.
Ce se va intampla cand mama va schimba concubinul? Se va intampla acelasi lucru ca atunci cand mama sau tatal ar divorta de noul partener. Ce cand se casatoresc aveti vreo garantie ca e pe viata?
Schimbarea domiciliului copilului nu reprezinta o cale de a sanctiona celalalt parinte. Nu e un bonus. Dar de unde stiti dvs ca ii spune concubinului "tata" daca ziceti ca nu l-ati vazut de la 8 luni?
Mai e ceva, intotdeauna intr-un divort unul dintre parteneri isi doreste divortul mai mult decat celalalt, ceea ce i face sa se simta parasit. (el muncea, ea isi cauta noi iubiri).
Dar ce inseamna "sa ne interesem"?Cine e "noi"? Dvs sunteti cine in raport de copil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)