Buna ziua,
Rog frumos, ca cineva in cunostinta de cauza, sa ma informeze cu procedura corecta.
Expunerea cazului: O societate, respectiv Reclamanta, a dat in judecatain proces civil un cabinet medical (denumit parat), deoarece medicul expert mi-a dat o decizie de invaliditat, in urma unui accident de munca. Societatea a contestat decizia mea medicala, stiu ca pare aberant, deoarece conform legii doar eu pot contesta o decizie medicala, nu societate unde am avut accidentul.
Cu toate acestea eu mi-am pus avocat unde am a depus „Cerere de interventie accesorie in numele paratei”, respectiv a cabinetului medical. Instanta mi-a accesptat cererea, unde in dreptul meu s-a trecut "Intervenient in numele altei persoane" (adica am intervenit in numele paratei).
Nu a existat decat 1 termen unde s-a discutat, dupa care societatea a pierdut, deoarece – citez: "Admite excepţia inadmisibilităţii invocată. Respinge acţiunea ca fiind inadmisibilă", drept urmare societatea respectiva nu avea dreptul sa conteste in instanta decizia medicala, deoarece societatea nu are calitatea procesuala activa, asta avand-o doar eu.
Luna aceasta „reclamanta” (societatea), a pierdut in favoarea "paratei" (cabinetului medical). Se poate face recurs in 30 de zile de la comunicare.
Acum am observat alceva. Avocatul meu, nu a cerut in cererea de interventie accesorie, cheltuielile de judecata. Nu ar fi trebuit sa ceara aceste cheltuieli?
Eu am citit in ca conform art. 451, 452, 453 din NCPC, se pot cere Reclamantei cheltuielile de judecata?
Cum as putea sa fac acum, sa pun avocatul sa depuna cererea cheltuielilor de judecata, sau sa trimit eu la dosar o crere? Ca intervenient pot cere cheltuieli de judecata?
Am observat ca avocatul meu se hlizea cu jurista societatii, si in ultimul timp nu prea ne-a mai bagat in seama. Presupun ca mai mult, societatea a pierdut, deoarece atat conform legii nu avea dreptul sa conteste, cat si juristii cabinetului medical nu s-au lasat prea jos.
Va rog sa-mi comunicati care sunt articolelel exact pe care sa ma bazez, si daca o pot depune singur fara avocat, si mai ales daca ca invervient pot sa-mi solicit cheltuielile de judecata?
Inca o problema, nu trebuia sa primesc prin posta, hotararea instantei, chiar daca sunt intervienent? Deoarece pe portal afiseaza ca am facut interventie, dar acasa nu am primit nimic. Hotararea pe portal afiseaza ca s-a dat acum 2 saptamani jumate.
Presupun ca daca exista perioada de recurs, pot trimite la dosar pentru cheltuielile de judecata. Oricum recurs va fi deoarece societatea va face sigur, doar sa tina cabinetul pe loc.