avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost obligat la plata a jumătate din cheltuielile ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost obligat la plata a jumătate din cheltuielile de judecată pentru că am făcut o intervenție accesorie într-un litigiu de muncă. Când trebuie să achit suma și cum o pot recupera de la angajator?

In calitate de emitent al unui referat cu propunere de sancționare, am fost rugat de întreprindere in calitate de angajat, sa fac o intervenție accesorie in favoarea acesteia la contestarea unei decizii de sancționare !
Am fost obligat la plata a jumătate din cheltuielile de judecată, cu toate ca pe cale separată eu nu aveam calitate procesuala.
Consider ca intervenția accesorie este doar o proba in plus și nu parte in proces, iar cheltuielile trebuie suportate de către pârât, in favoarea căruia am fost solicitat, in calitate de angajat sa intervin !
In ce termen de la Notificare trebuie sa achit sumele și cum pot sa le recuperez de la angajator ??
Va mulțumesc mult !
PS Menționez ca Hotărârea este in apel, definitivă și executorie !
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 20:38, 11 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Intervenientul accesoriu este parte in proces, nu martor. In cazul d-voastra interventia a fost o greseala iar obligarea d-voastra la plata a jumatate din cheltuielile de judecata o alta greseala deoarece intervenientul accesoriu nu pretinde pentru sine nimic si avand in minte acest aspect ar trebui obligat sa plateasca doar partea din cheltuielile de judecata pe care le-a provocat direct, prin interventia sa.
Doi. Daca dispozitivul hotararii este ... obliga in solidat pe parata X SRL si intervenientul Y la plata catre reclamanta/reclamant a sumei de ... NU sunteti obligat la plata a 1/2 din cheltuieli ci la intreaga suma impreuna cu parata. In acest caz, pentru motivele aratate la pct. unu parata trebuie sa achite intreaga suma de indata (vezi mai jos de ce "de indata" este soutia rationala).
Trei. Daca dispozitivul este: obliga pe intervenientul accesoriu sa plateasca 1/2 din suma de ... sau ... sa plateasca reclamantului suma de ... atunci
- suma trebuie platita imediat (altfel prin executare silita suma se poate usor dubla)
- nu aveti alta sansa decat sa recuperati prin buna intelegere de la parata suma platita deoarece in instanta nu aveti sanse.
Patru. Daca dispozitivul este ca la punctul doi si parata nu plateste de indata atunci singura solutie este sa platiti d-voastra intreaga suma si sa va judecati apoi cu parata pentru banii platiti.
...
Urata treaba!
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
In primul rand vreau sa va multumesc, Este situatia descrisa la pct trei. .
In al doilea rand eu am fost intervenient in favoarea paratei, in calitate de angajat al acesteia si emitent al unui referat cu o propunere de sanctionare. Am fost rugat sa intervin de catre societate dar nu prin instanta.
In calitatea mea de angajat intervenient am adus doar argumente suplimentare, ca probatoriu, dar nu cred puteam avea calitate procesuala distincta fiind o actiune accesorie celei principale.
In acest caz as putea sa ma indrept impotriva angajatorului sa recuperez cheltuielile cauzate exclusiv din cupa lui ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. V-am raspuns deja la intrebare. NU trebuia sa interveniti indiferent ce "rugaminte" va facea seful. Da, mergeti ca martor, depuneti marturie daca asta vor dar de ce sa interveniti? Din pacate greselile de acest fel se platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient accesoriu teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Vreau sa stiu ce urmeaza dupa admiterea unui intervenient intr-un proces .Cererea de interventie a fost facuta la instanta de recurs.De regula ce ... (vezi toată discuția)
Are intervenientul dreptul de a solicita cheltuieli de judecată? RazvanG91 RazvanG91 Buna seara, Nu sunt sigur daca expertii pe codul rutier pot sa raspunda la aceasta intrebare sau ar trebui sa o adaug in alta categorie dar accept ca sfat si ... (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)