avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ORE LUCRATE SAMBATA SI DUMINICA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ORE LUCRATE SAMBATA SI DUMINICA

Buna ziua,am urm situatie:La o firma (market)personalul lucreaza prin rotatie si sambata si duminica.Administratorul le da doar zile libere in locul celor de wekend dar ITM-ul zice ca trebuie sa le dau si spor la salariu.Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 20 Februarie 2017
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

In speta, este corect cum v-au spus cei de la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de lucru in weekend Tdanu Tdanu Se poate complecta orele lucrate in wekend daca eu am lucrat 6,5 ore si restul pana la 8 ore sefa mia pus 1,5 ore recuperare ? Eu am lucrat sambata 11,5 ore ... (vezi toată discuția)
Munca in schimburi de 8 ore in tura (7-15 si 14-22) alleb alleb Munca prestata in zilele de sambata si duminica si cu repaus fixat in alte zile consecutive ,salariatul are dreptul la spor de weekend ? In zilele de ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal x_iara x_iara Repausul saptamanal de 48h se raporteaza la saptamana de luni pana duminica? La ce se refera mai exact legea cu unitatea \"saptamana\" ? Intreb asta ... (vezi toată discuția)