avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de lucru in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de lucru in weekend

Se poate complecta orele lucrate in wekend daca eu am lucrat 6,5 ore si restul pana la 8 ore sefa mia pus 1,5 ore recuperare ?
Eu am lucrat sambata 11,5 ore ,dumineca 6,5 ore (aici mi -a complectat cu 1,5 ore) .Pentru cele 2 zile wekend am primit 2 zile liber in timpul saptamani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 24 Mai 2017

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Daca ati avut si ore recuperare , atunci nu are cum acestea sa fie pontate in zile de repaus saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate sambata si duminica floryp floryp Buna ziua,am urm situatie:La o firma (market)personalul lucreaza prin rotatie si sambata si duminica.Administratorul le da doar zile libere in locul celor de ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de sambata si duminica luciansimionescu luciansimionescu Buna ziua , zilele libere lucrate (Sambata si duminica)pot fi considerate ore suplimentare? Exista obligativitatea de recuperare in natura ? Daca acestea nu ... (vezi toată discuția)
Muncă și salarizare Vasile Gheorghe Vasile Gheorghe Cum se plătesc Sâmbăta și Duminica lucrată,în condițiile de tură 12 ore lucrate ziua,24 liber, 12 lucrate noapte, 48 liber (vezi toată discuția)