avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri in caz de deces dupa un accident cu autor ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri in caz de deces dupa un accident cu autor necunoscut

In urma cu un an sora mea deplasanduse pe jos pe marginea drumului ,fiind intuneric a fost accidentata pe un drum public de catre un autovehicul al carui conducator dupa producerea acestuia a parasit locul acidentului impreuna cu autovehiculul .

In urma accidentului sora mea a suferit leziuni craniene grave si la scurt timp dupa accident respectiv 4 zile a decedat .

As dori sa va intreb daca in aceste conditii in care autorul a ramas neidentificat pot solicita in caliate de frate despagubiri si daca da cum se procedeaza ?

Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 15:09, 20 Februarie 2017
Sunteti indreptatit doar in situatia in care culpa este clara ( culpa exclusiva al faptuitorului neidentificat sau culpa comuna ).
"Drept de despăgubire în caz de deces îl pot avea următorii: soțul supraviețuitor, părintii, copii și frații decedatului."
Despagubirile in cazul in care autorul ramane neidentificat sunt suportate de FPVS ( Fondul de Protectie a Victimelor Strazii ) sau BAAR ( Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Plata reparatiilor la autovehicule dupa ce au fost reparate AlexRDC AlexRDC Buna ziua, Dupa ce am avut un incident neplacut, avand in fata imobilului cele 2 masini persoanle intr-o zi a trecut un autovehicul cu numere de Bulgaria si a ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna iar cel ce m a acroșat nu avea asigurare obligatorie MLY 1 MLY 1 Bună ziua,mă ajutați și pe mine cu o problema?Mai exact in urma cu un an am avut un accident rutier,mă deplasam spre casa iar pe partea mea de mers urma o ... (vezi toată discuția)