avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua..o intrebare legata domeniul tramsportului
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua..o intrebare legata domeniul tramsportului

Sunt sofer la o firmă de transport si lucrez pe un camion,in data de 30 august mia expirat analizele medicale specifice siguranței transportului..firma din cate stiu trebui să sa plateasca pt analize..mau tinut pe cursa septembrie ,octombrie ,noiembrie, ianuarie..abia pe 10 ianuarie mia fost făcute gata ca eu sa ma prezint la o anume clinica eu lucrând în continuare pana pe 24 ianuarie..acum eu stau si intreb cum e posibil sa imi faca asa ceva ca eu sa nu prezent,ce as putea sa fac in cazul Asta,unde sa merg sa fac denuntu/plângere...stiu ca o parte din vina o am..si imi asum

Va rog să ma ajutati cu un sfat.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:22, 20 Februarie 2017
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-Art. 7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
-Art. 39 Lucratorul este obligat sa se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sanatatii la locul de munca, conform planificarii efectuate de catre medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.
Angajatorul v-a trimis, in mod normal, conform planificarii la o firma/ medic specialist de medicina muncii cu care are incheiat contract de prestari servicii medicale (se platesc serviciile de catre angajator conform prevederilor contractuale) si dvs. aveati obligatia sa va prezentati conform planificarii. Nu v-ati prezentat la examinarea medicala periodica si angajatorul a fost obligat, probabil, sa plateasca examinarea chiar daca nu a fost efectuata.
In acest caz, cu acceptul angajatorului, puteti merge la clinica respectiva si incerca sa efectuati controlul, in plus, fata de planificare. Ar fi solutia ideala, sa nu fie nevoie de o noua plata a examinarii dvs. Puteti convinge angajatorul sa incerce reprogramarea, in contul acelorasi bani platiti (invocati neprogramarea in termen la examinare si faptul ca erati cursa) sau convinge dvs., direct, medicul specialist de medicina muncii.
Pentru neprogramarea la termen a examinarii dvs. medicale puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca, desi, in actualele conditii, nu cred ca este oportun. In urma sesizarii ITM de catre dvs., se va face o ancheta si angajatorul va fi, probabil, amendat contraventional. Dvs. tot nu veti rezolva problema cu examinarea medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control medical periodic functionari publici sonias sonias Buna seara. va rog sa imi spuneti daca fiind functionar public, beneficiez de o zi libera platita pentru efectuarea analizelor de medicina muncii. eventual si ... (vezi toată discuția)
Controlul periodic overcast overcast Buna ziua. Lucrez la o firma privata si trebuie sa fac controlu periodic la medicina muncii. Pentru asta trebuie sa ma deplasez in alta localitate la 60 km ( ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii liveomars liveomars Buna ziua, M-am angajat si mi-am facut fisa de medicina muncii la o clinica, iar angajatorul mi-a decontat costulIntre timp am ramas gravida si am anuntat ... (vezi toată discuția)