avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Medic de familie.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Medic de familie.

Buna ziua, am si eu o nelamurire?

Cum procedez si de ce acte am nevoie pentru a schimba medicul de familie cu unul din alt judet?
Am inteles ca daca medicul e in alt judet trebuie sa anunt institutia care imi plateste contributia de noul judet in care imi vor fi virate fondurile . In fiind student, cum procedez ?
In afara fisei medicale medicul meu vechi imi va elibera si alta documentatie (dovezi de plata, etc)?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:30, 11 Septembrie 2009
din cate stiu eu, contributia retinuta de angajator se depune la Casa de Sanatate unde si are sediul. si nu se vireaza direct medicului de familie.
va trebuie fisa medicala si adeverinta de salariat
Din cate cunosc eu, este suficient sa faceti cerere la medicul de familie de radiere din evidenta sa, eliberarea fisei medicale si in paralel o cerere de luare in evidenta, alturi de acea fisa medicala, o adeverinta de salariat prin care sa se specifice si ca se plateste contrubuitia la CAS.
Daca sunteti student, numai o adeverinta din care sa rezulte calitate d-voastra.
sa inteleg ca medicul nu primeste nici o informatie din partea vreunei institutii cu privire la gratuitatea de care dispun, aceasta dovedindu-se numai pe baza adeverintei pe care i-o dau eu?
Normal, un medic de familie ar trebui sa aiba cunostinta de facilitati la care au dreptul unele persoane, dar acele persoane trebuie sa ateste acest drept. In ceea ce priveste schimbarea medicului de familie acest aspect este reglementat prin Legea nr.95/2006, puteti sa schimbati medicul de familie fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare suplimentara. Cristi_C Cristi_C sa inteleg ca medicul de familie nu primeste nici o informatie din partea vreunei institutii cu privire la gratuitatea de care dispun, aceasta dovedindu-se ... (vezi toată discuția)
Adeverinta angajator adria05 adria05 Buna ziua, Unde pot gasi un model de adeverinta data de angajator angajatului(i-a fost solicitata de medicul de familie pt a face dovada calitatii de ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate nimenea nimenea Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a ... (vezi toată discuția)