Buna ziua, de ceva vreme administratorul blocului adaugă la cheltuielile lunare de întreținere și penalizarea la restanta întreținere. Am obs ca pe luna decembrie cota la întreținere era afișată în val. De 707 lei. Mi-a sărit în ochi suma imensa. Am cerut explicații și mi-a spus ca este inclusa și penalizarea de 547 lei. Ori eu știu că intretinerea trebuie afișată separat fata de penalizare. Pe luna ianuarie aceeași problemă intretinerea afișată este de 698.lei.aceleasi întrebări același răspuns. Am încercat să-i explic că se afișează separat penalizarea fata de întreținere. Refuza sa accepte asta. Vorbind cu președintele el mi-a răspuns sec. Știe administratorul mai bine decât mine ce face. Este corect ceea ce-a face? Și dac nu am reușit să rezolv problema cu administratorul și nici cu președintele unde ar trebui sa ma adresez. ?va multumesc
Faceti o reclamatie la Primarie, serviciul de Relatii cu Asociatiile de Proprietari, relatand cele mentionate mai sus! Dumnealor vor intreprinde o actiune de verificare si control a activitatii Asociatiei, in maxim o luna de la sesizare!
Ideea este daca suma totala este corecta? Adica restante + penalitati dau suma totala care este afisata?
Daca este corecta, este doar o greseala de afisare nu si o greseala de calcul.
Daca asociatia va da in judecata, dvs. veti datora toata suma indiferent ca ea este compusa din restante si penalitati.
Sfatul meu este, daca calculul este corect, sa treceti peste acest lucru si sa va intelegeti facand o conventie de plata in mai multe rate de care sa va puteti tine fara sa va mai calculeze si alte penalitati.
succes
Penalitatile trebuie trecute separat,se calculeaza la nr .de zile si la suma restanta.Daca ati achitat o parte,se calculeaza restanta la diferenta ramasa de platit.De aceea trebuie trecuta intr-o rubrica separat,ca sa se poata verifica calculul exact.