avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de trecere

Proprietarul unui teren de 6 ari cu finanțare mă poate obliga sa i acord drept de trecere pe terenul meu și prin fata casei. Menționez că între casa și terenul altui vecin sunt 2m.
Aveti o intrebare?
Daca da, detaliati putin cum sunt terenurile alea. Omul poate obtine drept de trecere, dar asta depinde de situatia concreta din etren.
Am casa cu anexe și grajdi.in spatele grajdiului se afla terenul meu arabil după care terenul lui. Acesta pretinde sa i acord drept de trecere pe terenul meu prin grajdi.si curte unde lățimea este de 2m..menționez ca lingă cele doua terenuri este altul cu iarba care duce la drum.
Depinde pe unde s-ar afecta cel mai putin proprietatea ca suprafata, ca valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Granituire / date eronate in titlul de proprietate. cocoon cocoon Doua terenuri aproape simetrice: casa, arabil. fanate. Dupa decesui bunicului, mama ,la intelegere cu vecinii a ridicat, impreuna cu ei, un gard folosind o ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza casa si terenul? dan755 dan755 Buna Ziua. Detin un teren de 12 ari care era trecut ca si teren intravilan arabil. Anul trecut am cerut autorizatie de constructie si m-am apucat sa ... (vezi toată discuția)