Ma intereseaza acest subiect! Care este cea mai buna forma de succesiune (mostenire) cu riscul cel mai mic de a fi atacat de catre terti (familie, etc) in justitie?
Mostenirea e de 2 feluri- testamentara si legala. Legala- moare omul si il mosteniti cf cotelor aferente gradului de rudenie, iar testamentara- nu e musai sa fiti rude, ca va lasa omul prin testament o cota sau toata averea sa. Ca sa nu fie o problema cu testamentul, il faceti la notar, autentic.
Asta va interesa ?
Banuiesc ca nu, ci ca vreti sa va dea de acum fara sa fie atacat actul dupa moartea celui ce va da. Nu exista niciun act care sa nu poata fi atacat. Ramane de vazut de ce e atacat si cu ce sanse.
Decat sa intrebati generic, mai bine puneti problema concret.
Daca persoana de la care vreti sa primiti este in viata, sub nicio forma nu se pune problema mostenirii.
Mostenire exista numai la deces.
Va poate face in timpul vietii un contract de vanzare cumparare, de donatie, de intretinere etc
Concret:
Ma intereseaza intocmirea unui/unor acte de succesiune intre doi soti in viata care sa fie cat mai putin atacabile de catre eventualele rude de gr.1 sau 2 sau 3, etc dupa decesul unuia dintre soti! Este posibil asa ceva?
Fiecare sa lase ce are celuilalt prin testament.
Mai departe conteaza ce rude , de ce grad, are cel decedat, pty ca daca are rude de gradul 1- parinti sau copii adica, trebuie sa tina cont de rezerva succesorala a acelora si sa lase sotului , restul.
Testament
Dnsa
Buna ziua,am un apartament dobandit inainte casatoriei.Am decis dupa 12 ani de casatorie sa -l includ pe sotul meu in testamentul incheiat la notar ,in cazul ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire
miliuta
Ce motive pot exista pentru a nu mai avea drepturi intr-un testament fiind in prima linie testamentara .Se pot ataca aceste motive ?Cum ?Multumesc (vezi toată discuția)
Testament
jackiss
1. O persoana fara sot, fara copii, fara parinti, fara frati, lasa prin testament toate bunurile mobile si imobile unei persoane cu care nu are nici un grad de ... (vezi toată discuția)