Testamentul reprezinta un act unilateral in care testatorul isi mainifesta vointa, ultimele dorinte . Deci asta e motivul vointa ultima a testatorului! Daca dvs sunteti mostenitor rezervatar , adica fiica sau sotie, la decesul autorului, cu ocazia dezbaterii succesiunii puteti cere reductiunea testamentului pentru cota ce va incalca rezerva succesorala, care este prevazuta de lege si de care nici testatorul nu poate dispune,
si daca testatorul nu doreste sa-mi lase nimic avind motivele sale cine -l poate obliga sa lase un bun al sau celui ce el nu crede de cuviinta ? Dar ce se intimpla atunci cu acest cuvint DEZMOSTENIRE ?LA CE SE REFERA ATUNCI ?
Daca sunteti copil, rezerva este de 1/4 , daca sunteti sotie rezerva este de1/8 daca Veniti in concurs la mostenire cu copii. Nimeni nu l obliga pe testator, e vointa sa!
Nu e dezmostenire totala, ci una partiala sa zicem! Printr un testament se diminueaza cota mostenitorilor legali sau se mareste in detrimentul celorlalti.
Testament
hane
cata putere legala are un testament privind impartirea bunurilor la mostenitorii rezervatari in cazul cand la unul din ei ni i se lasa nimic? (vezi toată discuția)
Succesiune
calcan mihaela
eu si sotul meu avem un apartament , bun comun.
nu avem copii.
ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)