avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire

Ce motive pot exista pentru a nu mai avea drepturi intr-un testament fiind in prima linie testamentara .Se pot ataca aceste motive ?Cum ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: elian c , utilizator 03:45, 24 Februarie 2013
Ce inseamna in prima linie testamentara?! :-/

Sunteti ruda cu cel ce a intocmit testamentul?! Testatorul mai este in viata?
Poate ca m-am exprimat gresit ,este vorba de parinti si copii ,iar testatorul inca mai este in viata
Testamentul reprezinta un act unilateral in care testatorul isi mainifesta vointa, ultimele dorinte . Deci asta e motivul vointa ultima a testatorului! Daca dvs sunteti mostenitor rezervatar , adica fiica sau sotie, la decesul autorului, cu ocazia dezbaterii succesiunii puteti cere reductiunea testamentului pentru cota ce va incalca rezerva succesorala, care este prevazuta de lege si de care nici testatorul nu poate dispune,
Si care este cota acestei rezerve succesorale?

si daca testatorul nu doreste sa-mi lase nimic avind motivele sale cine -l poate obliga sa lase un bun al sau celui ce el nu crede de cuviinta ? Dar ce se intimpla atunci cu acest cuvint DEZMOSTENIRE ?LA CE SE REFERA ATUNCI ?
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca sunteti copil, rezerva este de 1/4 , daca sunteti sotie rezerva este de1/8 daca Veniti in concurs la mostenire cu copii. Nimeni nu l obliga pe testator, e vointa sa!
Nu e dezmostenire totala, ci una partiala sa zicem! Printr un testament se diminueaza cota mostenitorilor legali sau se mareste in detrimentul celorlalti.

Alte discuții în legătură

Testament hane hane cata putere legala are un testament privind impartirea bunurilor la mostenitorii rezervatari in cazul cand la unul din ei ni i se lasa nimic? (vezi toată discuția)
Rezolvarea spetei dimidrol06 dimidrol06 La data de 14.08.2003 cet. Gula Nichifor a întocmit un testament autentic, conform căruia testatorul i-a testat toată averea cet. Braga S. şi l-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)