avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire

Ce motive pot exista pentru a nu mai avea drepturi intr-un testament fiind in prima linie testamentara .Se pot ataca aceste motive ?Cum ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: elian c , utilizator 03:45, 24 Februarie 2013
Multumesc si va doresc noapte buna!
Citeste aici, ca explica foarte bine. [ link extern ] /
Am sa scriu si terminatia: com/2010/03/01/dezmostenirea-unui-copil/

Intrebai unde se poate ataca "decizia" de dezmostenire, indiferent de metoda folosita. Inceputul este la notar, prin deschiderea succesiunii (deci numai dupa moartea celui care a intocmit sau dispus testamentul). In instanta, daca cel sau cei ce beneficiaza de testament nu sunt de acord cu partea rezervatara. Dar atentie, termenul de deschidere a succesiunii este de cel mult 6 luni de la deces, altfel se prescrie.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
elian c, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament hane hane cata putere legala are un testament privind impartirea bunurilor la mostenitorii rezervatari in cazul cand la unul din ei ni i se lasa nimic? (vezi toată discuția)
Rezolvarea spetei dimidrol06 dimidrol06 La data de 14.08.2003 cet. Gula Nichifor a întocmit un testament autentic, conform căruia testatorul i-a testat toată averea cet. Braga S. şi l-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)