îmi cer scuze dacă s-a mai pus întrebarea, am căutat prin răspunsuri și nu am găsit informația care mă interesa.
Este vorba de ultima pensie a unei persoane care a decedat cu câteva zile înainte de a primi pensia pe luna respectivă. În absența unei succesiuni, tutorele pe care-l avea persoana (care era incapabilă să se îngrijească singură și avea un tutore legal) poate ridica ultima sa pensie? De ajutorul de înmormântare știu că-l poate ridica, nu am găsit însă răspunsul exact despre pensie. Fără succesiune făcută și fără moștenitori care să emită pretenții, se poate ridica ultima pensie de către tutore?
Articolul 120
(1) Sumele neincasate de catre pensionar, reprezentand pensia pe luna in care a avut loc decesul si/sau, dupa caz, drepturi restante de pensie, cuvenite si neincasate pana la deces, se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie.
Mulțumesc, dar dacă doriți să dați un răspuns util, ar fi bine să citiți mai atent întrebarea. Eu am spus așa:
”Fără succesiune făcută și fără moștenitori care să emită pretenții”
Iar dumneavoastră răspundeți cu un paragraf unde se face referire la faptul că plata se face ”sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun”.
Scrisesem că nu s-a făcut succesiune și nu există moștenitori.
Ultima pensie
AFANFANA
Pe data de7 august a decedat unchiul meu ,nu are copii nici sotie supravietuitoare ,in anul 1994 mi-a facut un testament autentificat la notar prin care i-mi ... (vezi toată discuția)