avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e legal sa primesti salar minim daca esti calificat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e legal sa primesti salar minim daca esti calificat

Buna ziua,
va rog sa-mi comunicati daca este legal sa primesc minim pe economie daca sunt angajata pe post de oficiant telefonist.
Mentionez ca incepand cu data de 01.02.2017 angajatorul a a facut un tabel pe care ne-a pus sa-l semnam cu valoarea de 1450 lei si ne-a comunicat ca nu o sa mai primim tichete de masa desi pana la aceasta data aveam salar 1250 lei si tichete pe zilele lucrate.
Multumesc,
Monica Banu
Cel mai recent răspuns: banu20 , utilizator 07:57, 24 Februarie 2017
Actul care reglementeaza acordarea salariului minim, prevede doar obligatia angajatorului de a asigura acest prag minim.Sunt multi angajatori care aplica salariul minim la toate categoriile de angajati, indifferent de calificare. Diferentierea salariului minim se poate face prin CCM sau Regulamentul Intern. In acestea se pot prevede grille de salarizare in functie de calificare.
Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .
multumesc
asa banuiam si eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grila salarizare crisfloriana crisfloriana Buna seara. Lucrez intr-o companie nationala de 10 ani, cu norma intreaga, in grila de salarizare fiind incadrata la clasa 6, iar dupa ultima marire la 1 ... (vezi toată discuția)
Salariu minim Pandacris Pandacris Salariul minim (1450 lei) este valabil pentru orice incadrare (ma refer la angajat cu studii superioare)? (vezi toată discuția)
Angajare Filipady Filipady Bună ziua am lucrat ca necalificat și am calificare pe meseria care lucrez și iam cerut angajatorului sa ma încadreze ca calificat și nu mia făcut exista ... (vezi toată discuția)