avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda

Ce câștig de cauza as avea daca as contesta o amenda de 3000 lei data de jandarmerie pt ca am intervenit in desfășurarea activității lor, din punctul lor de vedere? Nu i am agresat fizic si nici verbal. Doar ca nu am păstrat distanța impusă de ei si mi au dat cu spray lacrimogen de la 30-40 cm direct in ochi.amenda am primit o acasa fara sa am habar de ea.
Cel mai recent răspuns: varodan , utilizator 14:40, 22 Februarie 2017
Ca sa stiti ce sanse de castig aveti de faceti o plangere impotriva procesului verbal de contraventie si il depuneti la Judecatorie in termen de 15 zile de la comunicare.
Asa vrem , dar nu știm ce sa facem, daca sa consultam un avocat sau nu. Daca nu avem câștig de cauza mai plătim si alte cheltuieli pe lângă amenda? Nu am fost niciodată implicați in vreo problema similară si nu avem habar.multumesc mult!
varodan a scris:

Asa vrem , dar nu știm ce sa facem, daca sa consultam un avocat sau nu. Daca nu avem câștig de cauza mai plătim si alte cheltuieli pe lângă amenda? Nu am fost niciodată implicați in vreo problema similară si nu avem habar.multumesc mult!

Formulati o plangere contraventionala impotriva procesului verbal in termen de 15 zile, judecatorul urmand a aprecia legalitatea si temeinicia procesului verbal.
Motivati solicitarea de anulare (fapta de natura contraventionala imputata "nu exista" sau nu imbraca forma retinuta in procesul verbal) si totodata solicitati in subsidiar inlocuirea sanctiunii amenzii cu sanctiunea avertismentului, pentru considerente de proportionalitate raportat la fapta imputata si totodata motivat de faptul ca sunteti la prima abatere de acest gen.

Ramane la latitudinea dvs. daca apreciati ca reusiti sa redactati plangerea si sa va reprezentati singur in fata instantei, sau aveti nevoie in acest sens de un avocat.
Multumesc mult! Nu prea imi gasesc cuvintele. Sper sa o formulez cum trebuie , sa cuprind toate aspectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala de 500lei pentru o fapta reclamata de vecinul meu, desi nu eram acasa la acea data. adrian_adri adrian_adri Buna ziua. Am primit ieri un proces verbal cu amenda contraventionala de 500 lei pentru comiterea faptelor prevazute de art 2, pct 4 Legea 61/1991 si ... (vezi toată discuția)
Despre citatii alexlex alexlex Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite ... (vezi toată discuția)
Amenda miturusanda miturusanda Daca am luat o amenda de circulatie care pe langa sanctiunea materiala imi mai suspenda si permisul de conducere, cand o contest trebuie sa cer obligatoriu ... (vezi toată discuția)