Am avut permisul suspendat 30 de zile, suspendare care expira astazi. Intrebarea mea este: pot sa conduc in acest weekend avand in vedere ca politia nu mi-a restituit permisul azi (intr-un fel logic, dat fiind ca pana la ora 24 este inca suspendat), iar la ghiseu se mai deschide doar luni?
Va sfatuiesc cu insistenta sa nu incercati sa conduceti in weekend. Daca Politia va operste o sa aveti probleme (veti fi retinut), chiar daca, din litera legii ar rezulta, ca aveti voie sa conduceti (ei trebuie sa verifice daca intr-adevar aveti dreptul). In plus, dupa cum ma amintesc din orele teoretice din scoala de soferi (de mult a fost ...) trebuie sa aveti permisul de conducere asupra Dvs. cand urcati la volan.
Din pacate, in acest week-end nu puteti conduce: e adevarat ca suspendarea expira azi-ora 24:00, dar pana nu va luati efectiv permisul inapoi...asta e! B-)
Multumesc pentru raspunsuri. Oricum, mi se pare ciudat, inclusiv ofiterul de la ghiseu mi-a spus ca nu e nici o problema in weekend pentru ca eu am inca dovada inlocuitoare a permisului, precum si o adresa primita de la ei in care se specifica negru pe alb ca perioada de suspendare incepe cu data de 13.08.09.
zilele de suspendare expira la ora 24 a ultimei zileinscrisa pe dovada(sau pe pv). dupa aceasta ora, adica de a doua zi puteti circula fara nici un fel de problema! singurul risc ar fi acela de a fi amendat pentru ca nu aveti permisul asupra dvs la momentul unui control! atat. eu asa am facut de fiecare data dar...decizia va apartine! stima
Stric teoretic vb. si interpretand legea, daca dv. ati avut dreptul de-a conduce suspendat pe 30 zile din data de12.08.2009 pana in data de 12.09.2009, in 11.09.2009 la 12 noaptea dv. va redobanditi dreptul de-a conduce, pentru ca sanctiunea a expirat, dar daca conduceti un autoturism pe drumurile publice fara a avea asupra dv. persimul de conducere veti savarsi o contraventie .......;)